CARDURILE EUROPENE DE SĂNĂTATE, VALABILE DOI ANI DE LA DATA EMITERII

 

Vești bune pentru asigurații români care se deplasează în străinătate! Perioada de valabilitate a cardurilor europene de sănătate a fost prelungită la 2 ani de la data emiterii.

 

Valabilitatea cardului european a fost dublată, de la un an la 2 ani, potrivit Legii nr.45 din 8 martie 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

 

Acest document SE ELIBEREAZĂ GRATUIT la cererea persoanei asigurate și poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pot beneficia de card european de sănătate toți cetățenii care au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate și fac dovada achitării la zi a contribuției. Cardul european conferă dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un alt stat membru UE, dar nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează în străinătate în scopul de a beneficia de tratament medical pentru afecțiuni preexistente deplasării.

 

Documentele necesare eliberării CEASS sunt următoarele:

 

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara în fiecare zi de luni între orele 08.30 – 18.30 și de marți până vineri între orele 08.30 – 16.30. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0254-219280, tasta 2+2. Totodată, pe site-ul C.A.S. Hunedoara – http://www.cnas.ro/cjashd/ puteți obține toate informațiile necesare cu privire la eliberarea cardului european de sănătate.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus