Biroul Executiv al Colegiului Județean al Medicilor Hunedoara își exprimă susținerea față de colegii de la Spitalul Județean de Urgență Deva, care doresc să participe efectiv la lupta împotriva perfidului coronavirus, salvând viețile pacientilor, exercitându-și profesia cu conștiință și demnitate.

         Este pentru prima dată în ultimele decenii, când breasla medicală este în „ lumina reflectoarelor”. Pandemia Covid -19 a adâncit și scos la iveală toate deficiențele și imperfecțiunile sistemului sanitar, precum și corupția endemică din interior. Pentru a deveni performant și atractiv sistemul medical românesc trebuie reformat din temelii. Desigur responsabilitatea morală pentru aspectul actual al sistemului medical aparține și doctorilor care nu au protestat decât rareori împotriva corupției.

         Sănătatea a fost lăsată la îndemâna declarațiilor deșănțate, la cheremul demagogiei sau oportunismului financiar. Politizarea excesivă a sistemului a împiedicat autoritatea profesională să impună standardele adecvate. S-a ajuns cu politizarea ierarhiilor până la nivel de șefi de secții, iar deciziile medicale au fost tot mai viciate de puterea conferită acestor ierarhii.

          Urmărim cu atenție evoluția evenimentelor la toate spitalele teritoriale și în mod special la Spitalul Județean de Urgență Deva – fanion al județului Hunedoara. Suntem convinși că medicii noștri vor reuși să facă față tuturor provocărilor.

 

                                                              Biroul Executiv al CJM Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus