O delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa la lucrările Adunării Generale 2018 și la Reuniunea de Primăvară a Biroului Adunării Regiunilor Europei

 

La invitația Adunării Regiunilor Europei, o delegație a Consiliului Județean Hunedoara va participa în perioada 23 – 24 mai 2018, în orașul Lillehammer din Norvegia, la lucrările Adunării Generale și ale Biroului Adunării Regiunilor Europei. Evenimentul este organizat în colaborare cu regiunea Oppland.

Delegația hunedoreană este compusă din:

  • Ancuța-Elena SUCIU, consilier județean,
  • Anca DUMITRA, inspector superior – Serviciul Relații Externe, Asocieri și Comunicare Interinstituțională.

În cadrul reuniunii, vor avea loc alegeri pentru Biroul ARE (similar unui Consiliul de Administrație). Fiecare țară membră ARE va avea un număr de doi reprezentanți și doi supleanți în Birou.

Ședința biroului este urmată de o conferință cu tema ”Utilizarea inovativă a construcțiilor din lemn; cum să utilizăm schimbările climatice ca unealtă pentru dezvoltarea regională”.

Creată in 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus