COMUNICAT DE PRESĂ

 

Scrisoare deschisă 

adresată domnului Deputat Laurențiu Nistor,

Președinte PSD Hunedoara

 

În data de 8 Decembrie 2017, la Călan, a avut loc Adunarea Generală și Consiliul Director al filialei județene Hunedoara a Asociației Comunelor din România. La această ședință, am participat ca și invitați, atât dumneavoastră cât și eu, in calitate de parlamentari ai județului Hunedoara. De asemenea, au participat domnul prefect al județului Hunedoara, Kiszely Fabius și domnul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Bobora Mircea.

De față cu toți primarii participanți, m-ați contrazis și ați dat asigurări că guvernul PSD-ALDE, nu va diminua veniturile primăriilor cu 50% din excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2016. Ori ați mințit, ori nu pricepeți  nimic din mecanismul bugetar, pentru că prin proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2018, s-a confirmat ce am spus eu, conform anexei 8, sumele defalcate din TVA ale Unităților Administrativ-Teritoriale, se diminuează cu 50% din valoarea excedentului bugetar înregistrat la finele anului 2016, primăriile pierzând astfel în anul 2018, sume importante de bani.

De asemenea, cotele defalcate din impozitul pe venit de natură salarială, este stabilit pentru municipii, orașe și comune la un procent de 43% (art.6, alin.1, lit.b), iar pentru municipiul București la 55% (art.6, alin.2, lit.a).

Prin această diferențiere PSD-ul își bate joc de toți primarii din România.

Vreau să vă întreb de ce Bucureștiul este favorizat față de Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Deva, Lupeni, Orăștie, Băița, Șoimuș sau orice altă localitate din această țară?

Doar pentru ca doamna Firea Gabriela să aibă mai mulți bani de cheltuit?

PSD-ul condamnă întreaga țară și județul Hunedoara, implicit la subdezvoltare.

Dacă sunteți un român și un hunedorean adevărat, votați amendamentele depuse de către PNL, prin care propunem o cotă de 58% din impozitul pe venit de natură salarială pentru toate Unitățile Administrativ-Teritoriale, indiferent de cine este primar si eliminarea prevederii prin care se diminuează bugetele locale cu 50% din excedentul înregistrat la finele anului 2016, asigurând astfel banii necesari dezvoltării durabile a tuturor localităților, nu doar a municipiului București.

 

Deputat Heiuș Lucian,

Președinte PNL Hunedoara

__________________________________

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Un răspuns

  1. E prima data cand vad o scrisoare deschisa serioasa . Nu cunosc nici eu mecanismul bugetului, si ar fi interesant sa ne explicati de ce se face referire la excedentul bugetar din anul 2016. Asta inseamna ca mult hulitul Guvern PSD are in anul 2017 un excedent bugetar foarte mare ? . Eu zic ca daca e excedent bugetar inseamna ca a fost crestere economica . Poate ne ajuta doamna Harau cu niste explicatii simple cum e cu excedentul bugetar dansa fiind candidat la corpul expertilor contabili. Din ce am mai citit in ziarele centrale am vazut ca prin Bugetul pe 2018 se urmareste scaderea cheltuielilor cu bugetari, ca nu se vor mai plati orele libere, ca nu vor mai fi vouchere de vacanta. Asta e bine. Prea multi angajati in primarii taie frunza la caini. E mai bine ca banii sa mearga la educatie si sanatate. Mie mi ciuda ca PSD a marit bugetul pentru Administratia Prezidentiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus