Ce spune Prefectura despre situația depozitului de agregate minerale de la Ilia

Garda de Mediu – Hunedoara a impus măsuri clare în legătură cu depozitul de agregate minerale de la Ilia.  Verificările au fost solicitate de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, în urma nemulțumirilor locuitorilor față de amenajarea platformei pe teritoriul comunei.

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a sesizat, totodată, Instituția Prefectului în legătură cu situația din comună, generată de nerespectarea de către constructor a prevederilor acordului de mediu.

Astfel, Compania Națională de Căi Ferate “CFR SA”, titularul proiectului de reabilitare a liniei feroviare de mare viteză Simeria – Gurasada, va începe de astăzi desființarea depozitului de agregate minerale și, totodată,  va amenaja pe drumurile publice,  până în 24.02.2020, puncte speciale pentru îndepărtarea reziduurilor de pe pneurile echipamentelor și utilajelor.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor stabilite prin Acordul de mediu, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a aplicat titularului proiectului, o sancțiune contravențională de 60.000 lei.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, va urmări îndeplinirea întocmai și la termen, a măsurilor stabilite de autoritățile de mediu.

 

Biroul de presă

Un răspuns

  1. De situația fermei de porci de lângă Orăștie , care pute de nu poți să trăiești pe acolo de ce nu s-a mișcat nea perfectu cu același talent ? Dacă tot vorbim despre mediu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus