Ajutor de stat pentru Valea Jiului

Guvernul a aprobat, în ședința din 1 martie, proiectul privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. Petroşani, pentru anul 2018. Ajutorul de stat este în valoare de 68.260 milioane de lei, fiind suportat integral de la bugetul de stat.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene pentru zonele carbonifere.

Decizia a venit ca urmare a discuţiilor avute la Bruxelles săptămâna trecută, în urma întâlnirii pe care Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le-a avut cu vicepreşedintele Comisiei Europene și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Țara noastră a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene, alături de regiuni din Polonia, Slovacia, Cehia, Grecia, Spania şi Germania, pentru zonele carbonifere.

Valea Jiului se află într-o situație delicată, dar așa cum reiese și din decizia de astăzi a Executivului, această zonă este, în continuare, în atenția Guvernului.

 

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara


TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de e-mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus