MESAJUL TRANSMIS TINERILOR SOCIAL DEMOCRAŢI DE CĂTRE PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI JUDEŢENE HUNEDOARA A PSD LA CONFERINŢA JUDEŢEANĂ A PSD HUNEDOARA DIN 3 MARTIE 2018

Dragi tineri ai Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara,

Suntem în anul Centenarului, un an în care România sărbătoreşte 100 de ani de existenţă. În acelaşi timp, ne pregătim, pentru prima dată să preluăm Preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

În acest context, aşa cum le-am spus şi tinerilor din Organizaţia Municipală Deva, săptămâna trecută, voi puteţi fi liderii de mâine. Este prea multă divizare în ţara noastră. Şi poate că în acest an special, cel al Centenatului, ar trebui să ne gândim mai mult la lucrurile care ne apropie decât la cele care ne despart.

Le-am vorbit tinerilor de la Deva despre democraţia participativă. Învăţaţi ce înseamnă democraţia participativă cu atitudine pozitivă pentru îmbunătăţire, pentru progres şi nu împotriva la orice. Asta ar însemna antidezvoltare, antiprogres.

Pentru că democraţia participativă trebuie înţeleasă şi necesită implicare. Tinerii noştri sunt România de mâine, iar orice iniţiativă asumată le poate dezvolta personalitatea.

Acelaşi mesaj îl am şi azi – trebuie să ne implicăm cu toţii şi să avem un bun dialog cu toate autorităţile publice din judeţul Hunedoara. Viaţa noastră poate fi influenţată în bine sau în rău şi de aceea trebuie să fim capabili să îmbunătăţim administraţia publică.

Voi, tinerii, trebuie să construiţi diferite proiecte, prin care să creaţi o punte între tineri şi factorii de decizie ai judeţului. Tinerii trebuie să ştie şi să afle cum funcţionează administraţia locală.

Aş dori să vă vorbesc, astăzi, despre bună guvernanţă, un concept relativ nou, care a apărut ca răspuns la dificultatea cu care măsurile adoptate de Guvern ajung la nivelul administraţiei publice locale.

Practic, bună guvernanţă reprezintă aplicarea legislaţiei de jos în sus şi este, dacă vreţi, un spaţiu comun al dezbaterii, cu implicarea tuturor factorilor. Conceptul de bună guvernanţă înseamnă: responsabilitate, eficienţă, coerenţă, transparenţă, participare.

O bună guvernanţă înseamnă: creşterea capacităţii de management a administraţiei prin planificare, organizare, implementare, monitorizare şi evaluare, dar şi un contact direct cu cetăţeanul pe care îl reprezintă.

Politicienii de azi şi cei de mâine trebuie să înţeleagă că numai aşa vor putea avea cu adevărat un dialog. Prin implicarea tuturor în actul decizional, prin asumare şi deschidere.

Vă îndemn să vă perfecţionaţi permanent pregătirea profesională, să vă implicaţi cu curaj şi perseverenţă în dezbaterile publice şi să aveţi propriile iniţiative pentru a soluţiona problemele cu care vă confruntaţi dumneavoastră şi comunitatea locală.

Voi, dragi tineri, puteţi fi promotorii acestui concept – bună guvernanţă. Voi puteţi fi cei care să încurajaţi oamenii, prin implicare, să fie mai aproape de administraţia locală.

Trebuie să ne gândim împreună la proiecte care pot duce la o mai bună colaborare între cetăţeni şi factorii de decizie ai judeţului. Numai aşa putem creşte încrederea oamenilor în administraţia locală şi centrală, numai prin proiecte comune putem avea mâine România pe care ne-o dorim astăzi.

Încurajez toţi factorii de decizie prezenţi astăzi aici să aibă deschidere spre dezbateri publice, să se apropie de oameni, să creăm un spaţiu comun realist de dezbatere între nevoi şi soluţii.

În acest an special, al centenarului, să fim mai aproape, să înţelegem odată pentru totdeauna că în zgomot ideile bune nu se aud, să învăţăm să ne ascultăm. Pentru că este în interesul fiecăruia dintre noi ca România să fie o ţară care să prospere de la o zi la alta.

Rog tinerii PSD să se implice în atragerea celor de vârsta lor înspre social-democraţie, o doctrină politică ce este aproape de oameni, care ia decizii în primul rând pentru oameni.

Am încredere în voi, dragi tineri! Am încredere în capacitatea voastră, în creativitatea voastră şi mai ales în puterea voastră de muncă. România are nevoie de voi!

Deputat Laurenţiu Nistor,

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a PSD


TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de e-mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus