România are creștere economică sustenabilă

Economia României evoluează bine, cu rezultate mai bune decât prognozele. Toți indicatorii relevanți sunt pe creștere puternică și demonstrează că industria este acum unul dintre motoarele principale ale dezvoltării.

Informațiile sunt publice, oficiale, provin din surse dincolo de dubii, respectiv INS și Eurostat, iar oricine le răstălmăcește sau le ignoră este ori profund răuvoitor, ori nu are nicio legătură cu realitatea economică.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, producția industrială este mai mare cu 7%, cifra totală de afaceri din industrie este mai mare cu 16,2%, iar comenzile noi în industrie sunt mai multe cu 19,1%. Pe scurt, situația din industrie poate fi rezumată astfel: se investește mai mult, urmare a solicitărilor/comenzilor consistent mai mari, producția se dezvoltă, iar afacerile se consolidează și cresc.

Toate aceste procese sunt, în mod evident, rezultatul unei încrederi generale sporite în realitatea economică românească și mai ales în perspectiva acesteia. În mod cert, așa cum o arată și cifrele, continuă tendința de creștere generală produsă încă de la momentul preluării guvernării.

Numărul locurilor de muncă în 2017 a crescut cu aproape 190.000 față de anul anterior. Astfel, pe lângă angajamentul de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor, PSD-ALDE a reușit să determine creșterea numărului de locuri de muncă și implicit scăderea șomajului.

Realitatea economico-socială din România impune FMI să-și ajusteze evaluările și să admită rezultatele performante ale actualei guvernări PSD-ALDE. Pentru 2018, FMI apreciază că România va avea o creștere economică de 5,1%, cu 0,7 puncte procentuale mai mult față de estimarea inițială.

PSD a venit la guvernare cu un program care a promis mai mulți români în clasa de mijloc, iar rezultatele au apărut deja, ceea ce demonstrează că programul nostru nu a rămas la nivel de promisiuni, ci a fost implementat punct cu punct.

 

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

Un răspuns

  1. Vrem investitii in valea jiului , Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora – Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) amana de la an la an asfaltarea drumului judtean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti iar guvernul PSD nu modernizeaza drumnul DN 7A (Cheile jietului) spre Transalpina , drumul spre Herculane , Gara Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Termoficarea in valea jiului , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus