Mediul de afaceri primește 32 de miliarde lei

COMUNICAT DE PRESĂ

Un studiu realizat de curând arată faptul că 1 din 3 angajatori din România intenționează să facă angajări în următorul trimestru. Este pentru prima oară din 2008 când previziunea netă de angajare este pozitivă în toate regiunile României și în toate cele 10 mari sectoare de activitate.

De altfel, în 2017, numărul contractelor de muncă a crescut cu 44.000. În prima lună a anului s-a înregistrat 5,8% creștere a producției industriale, după un 2016 la limită. Acest indicator este foarte important pentru că producția industrială generează cele mai multe venituri în economie: un producător industrial creează locuri de muncă, angrenând furnizori de produse și servicii, iar toate astea înseamnă și mai multe taxe la bugetul de stat.

Companiile străine nu ne ocolesc țara. Românii au început să producă pentru Airbus; germanii de la Continental fac recrutări pentru fabrica din Brașov; Compania Preh, furnizor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extinde prezența în țara noastră printr-un centru la Iași;  elvețienii de la Alu Menziken vor investi 44 de milioane de euro, iar Mitsubishi Motors analizează posibilitatea de a deschide, anul viitor, o fabrică în România.

Este evident faptul că antreprenorii au încredere în programul economic al PSD, iar măsurile Guvernului prind contur.

De altfel, mediul de afaceri primește 32 de miliarde lei, o parte din bani astfel:

  • Reducerea TVA cu 6 ppt de la 24% la 18% cât va fi în ianuarie 2018 – 16 miliarde de lei lăsați în economie.
  • Reducerea TVA cu 15 ppt de la 24% la 9% pentru produsele alimentare, turism, restaurante – alți 1,5 miliarde lei lăsați în economie.
  • Reducerea dividendelor de la 16% la finalul anului 2015, la 5% în ianuarie în acest an și la 0% în ianuarie 2018 – încă 2 miliarde rămase la agenții economici.
  • Reducerea accizelor în medie cu 20% pentru carburanți și alcool și până la 0% pentru țițeiul extras în România – încă 5 miliarde pentru agenții economici.
  • Eliminarea taxei pe construcțiile speciale de la 1 ianuarie – încă 1,5 miliarde lei.
  • Taxele de la Registrul Comerțului, taxa radio-TV (importantă pentru turism unde se plătea 7 lei pe fiecare cameră) și taxa de timbru – toate împreună mai lasă 100-200 milioane la agenți economici.

Este important ca această creștere economică, obținută din stimularea mediului de afaceri, să ajungă în buzunarul cetățenilor. Pentru Guvernul PSD scopul creșterii economice este bunăstarea oamenilor.

Deputat Laurențiu Nistor

Președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus