Doamna senator Carmen Hărău a făcut o pasiune din a dezinforma și face acest lucru cu nonșalanță. Considerăm că atunci când te adresezi oamenilor din propriul județ ar trebui ca în comunicare să existe o minimă decență. Astfel, doamna senator a revenit asupra aceluiași subiect – pensiile hunedorenilor, afirmând în continuare că parlamentarii PSD nu susțin proiectele ce vin în sprijinul pensionarilor din județ.

Știm că doamnei senator îi place să folosească tribuna Parlamentului drept portavoce pentru mesaje virulente. Îi place gălăgia. Noua ne place munca. Ce nu putem înțelege este cum de nu urmărește procesul legislativ și cum de nu știe ce proiecte de lege sunt votate. Ar putea constata că parlamentarii PSD nu i-au uitat pe pensionarii din județ. Și susțin proiecte care vin și în sprijinul oamenilor din județ.

Îi reamintim doamnei Carmen Hărău faptul că la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, Camera Deputaților a votat proiectul de lege care îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită.

Procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

Mai mult, minerii ale căror punctaje medii vor fi recalculate, ar putea beneficia de un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie. Considerăm că persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi, în particular, minerii din subteran, merită să aibă parte de un venit mai mare la pensie. Și am acționat în consecință.

Și mai trist este faptul că doamna senator Carmen Hărău nu ține legătura cu oamenii. Oamenii din județ pe care ar trebui să-i reprezinte. Ar fi aflat, astfel, din discuțiile directe cu reprezentanții pensionarilor, că sunt mulțumiți de acest proiect de lege.

Doamna senator trebuie informată și asupra faptului că PSD pregătește o lege a pensiilor care își propune eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane ce au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat egal, să aibă pensii diferite. Foarte important este faptul că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată.

PSD are un program de guvernare extrem de bun, motiv pentru care a și primit votul oamenilor. Acest program de guvernare devine realitate prin fiecare măsură pe care o luăm. Pentru că ne-am propus mai mulți români în clasa de mijloc. Și asta facem.

Atunci când nu ai altă variantă decât dezinformare și bârfă de piață, deși ești reprezentant în Parlamentul României, este foarte grav. Oamenii nu așteaptă vorbe. Ei vor fapte. Și pot să înțeleg că atunci când nu poți construi nimic real îți place să faci gălăgie. Este singura modalitate de a distrage atenția de la lipsa reală de acțiune, doamna senator.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele  Organizatiei  Judetene a  PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus