Centenarul Marii Uniri în județul Hunedoara

Pe 1 decembrie 2017 se împlinesc 99 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi, totodată, realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii.

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la acest eveniment istoric fără precedent, eveniment ce va fi marcat prin Centenarul Marii Uniri. Celebrarea Centenarului Marii Uniri începe, oficial, din acest an, printr-o implicare a tuturor – de la instituții, la administrații locale, oameni de cultură, societate civilă.

Evenimentele legate de Centenarul Marii Uniri se vor desfășura pe tot parcursul anului viitor, pentru că 1 decembrie 1918 este un moment al tuturor românilor. Și în județul Hunedoara, Centenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente.

Între acestea – promovarea prin intermediul mass-media locale și naționale a unui “Apel către românii care dețin documente legate de evenimentul de la 1 Decembrie 1918”; organizarea unei “Școli de vară” în cadrul căreia vor fi abordate teme legate de Marea Unire; concurs de proiecte destinat dramaturgilor contemporani; Concurs TV „Citești și câștigi!” la care vor participa colegiile și liceele din județul Hunedoara; realizarea mai multor spectacole; o reconstituire a traseelor parcurse, în decembrie 1918, de către locuitorii oraşelor Orăștie, Simeria, Deva și satelor regiunii Hunedoara, în drumul lor spre Alba Iulia.

Așadar, evenimente frumoase pe toată durata anului 2018, evenimente menite să ne reamintească tuturor importanța zilei de 1 decembrie 1918.

La mulți ani, România! La mulți, români!

Deputat Laurențiu Nistor,

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus