„Familia tradițională nu este o temă politică. Familia tradițională este o chestiune profundă, care ține de însăși societatea românească.”

COMUNICAT DE PRESĂ

Referendumul din 6-7 septembrie are în vedere păstrarea familiei româneşti în formă ei tradiţională şi spirituală (Corect: 6-7 octombrie, n.red.)

Referendumul pentru modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei, care va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018, nu reprezintă un demers anti-european, ci este expresia cererii a peste 3 milioane de români. O cerere care nu poate fi ignorată, scopul ei final fiind introducerea în Constituţie a unor prevederi care să blocheze orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Referendumul pentru redefinirea familiei nu este un vot împotriva cuiva, sau împotriva unor categorii de oameni. Ci este votul care va arăta societatea în care ne dorim să trăim, dorința cetățenilor exprimată liber și democratic.

Astfel, forma actuală din Constituției României prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Varianta propusă pentru aprobare prin referendum este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Demersul de revizuire al Constituției nu este unul homofob, așa cum afirmă rău-voitorii și nu își propune altceva decât reafirmarea identității creștine. Este un demers la care au apelat și alte state cu o democrație puternică.

Astfel, pe 11 septembrie, plenul Senatului a votat propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Iniţiativa cetăţenească, pentru care era necesară susţinerea a cel puţin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori “pentru” şi 13 “contra”. Şapte senatori s-au abţinut.

Modificarea propusă pentru articolul 48 din Constituţie are următoarea formă: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Ulterior, pe 17 septembrie, Curtea Constituțională s-a pronunțat, din oficiu, asupra Legii de revizuire a Constituției României. În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, CCR a constatat că Legea de revizuire a Constituţiei României respectă dispozițiile constituționale referitoare la revizuire.

Familia tradițională nu este o temă politică. Familia tradițională este o chestiune profundă, care ține de însăși societatea românească.

Referendumul are în vedere păstrarea familiei româneşti în formă ei tradiţională şi spirituală. Pentru noi, românii, familia a fost mereu în centrul preocupărilor, iar faptul că 3 milioane de cetăţeni au semnat pentru definirea ei legală confirmă importanța deosebită acordată nucelului societății noastre.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus