Comunicat de presă

Ministrul Agriculturii se întoarce în Hunedoara

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a alocat două zile din agenda lui încărcată Județului Hunedoara, timp în care s-a întâlnit cu producători locali, fermieri, oameni care au avut o serie de întrebări legate de problemele cu care se confruntă.

De altfel, în scurt timp, ministrul se va întoarce în județul nostru, cu ocazia sărbătorilor cu tradiție îndelungată de la Costești.

Una dintre preocupările celor prezenți la discuții a fost legată de posibilitatea depozitării produselor agricole, dar și a existenței unei pieți de desfacere a acestora în județ. Oamenii au avut întrebări legate și de posibilitatea promovării produselor lor, despre un eventual sprijin concret în acest sens. De altfel, mulți au cerut sprijin în protejarea semințelor românești, a raselor noastre, iar faptul că în Hunedoara bălțata românească este atât de bine îngrijită e o dovadă a atenției pe care acești oameni o au față de rasele autohtone.

Ministrul Petre Daea i-a asigurat de întreaga lui deschidere și colaborare, mai ales acolo unde se pot lua măsuri concrete. Ministrul a anunțat și faptul că pe 16 octombrie vor primi subvențiile și că, în permanență, la Ministerul Agriculturii se caută soluții pentru susținerea fermierilor români.

Potrivit datelor transmise de Direcţia pentru Agricultură Hunedoara, la finele lunii decembrie 2015, existau în judeţ 45.462 bovine, din care 91,7% în gospodăriile populaţiei, 38.593 porcine, din care 44,2% în gospodăriile populaţiei, 23.1679 ovine şi caprine, din care 99,6% în gospodăriile populaţiei.

Cu o zonă preponderent montană, în județul Hunedoara zootehnia trebuie susținută, fiind un domeniu care poate genera dezvoltare economică. Iar astfel de dezbateri, cum a fost și cea de săptămâna trecută, aduc soluții și la multe dintre probleme se pot găsi răspunsuri.

Laurențiu Nistor,

Președinte PSD Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus