MINISTRUL TRANSPORTURILOR, ÎN CONTROL PE AUTOSTRADA LUGOJ-DEVA

Ministrul Transporturilor Lucian Șova a inspectat, astăzi, 17 aprilie a.c. șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum și cu prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

Pe lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier. Stadiul fizic și financiar al acestui tronson este de 82%. Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) firmele asociate sunt foarte bine mobilizate: 700 de oameni pe șantier și 300 de utilaje. Se lucrează în ritm susținut, iar stadiul fizic de execuție este 76%. Mai sunt necesare lucrări precum cele de la nodul Șoimuș – lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj – și de finalizat elemente de siguranță a circulației.

Pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva lucrează asocierea de firme Teloxim, Comsa, Aldesa Construcciones și Arcadis Eurometudes, iar pe lotul 4 firmele S.C. Tehnostrade S.R.L. și S.C. Spedition Umb S.R.L.

În urma rapoartelor pe care le vor face instituțiile de control, ministrul Transporturilor Lucian Șova va dispune conducerii companiei să ia măsuri în consecință.

Biroul de presă al M.T.

Un răspuns

  1. Il rugam pe domnul ministru sa vina si in valea jiului sa vada drumul DN 7A (Cheile Jietului) sa vada cum isi rup masinile cetateni vaii jiului ca sa poata sa ajunga pe Transalpina sau Voineasa . Valea jiului a votat tot timpul de 28 ani cu PSD .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus