Comunicat de presă

 

FNGCIMM susține prin garanții și consiliere de specialitate atragerea de finanțare pentru proiectele Grupurilor de Acțiune Locală și a Grupurilor de Acțiune Locală pentru Pescuit.

 

 

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii continuă seria evenimentelor regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor susținute de GAL/FLAG-uri, de data aceasta, organizând dezbaterea în parteneriat cu GAL Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, la Deva, jud Hunedoara.

 

FNGCIMM este cel mai mare fond de garantare din România, reprezentând un partener solid în atragerea surselor de finanțare, atât pentru beneficiarii publici și privați, cât și pentru persoanele fizice. În ceea ce privește activitatea de garantare a GAL-urilor și FLAG-urilor, Fondul oferă consultanță și acordă garanții pentru obținerea finanțărilor atât de necesare realizării proiectelor  de infrastructură rutieră, socială, educațională, alimentare cu apă și canalizare, precum și a altor obiective de investiții dedicate comunităților locale.

 

Am lansat acestă campanie pe care o derulăm în toată țara, pentru a propune membrilor GAL-urilor și FLAG-urilor, soluții de garantare, în vederea atragerii de finanțări bancare și finanțări din fonduri europene. Astăzi, cu sprijinul GAL Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, am continuat dialogul direct cu potențialii beneficiari din județul Hunedoara. Pentru FNGCIMM, GAL-urile și FLAG-urile reprezintă pilonii dezvoltării economiei rurale și ai spațiului rural în general, prin strategiile de dezvoltare pe care le propun și proiectele pe care le implementează. Această sinergie între agenții dezvoltării, și mă refer aici la GAL, autoritățile locale, mediul antreprenorial și societatea civilă, ne dorim să se creeze în orice comunitate din România, pentru că doar așa putem asigura o dezvoltare echilibrată, sustenabilă și armonioasă. Întâlnirea de astăzi, găzduită de Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Palatul Magna Curia din Deva, a generat o dezbatere deschisă despre oportunitățile de dezvoltare, dar și despre provocările cu care se confruntă membrii GAL-urilor, am căutat împreună soluții și ne-a oferit nouă, Fondului de garantare, un feedback valoros în vederea conceperii unor noi produse de garantare adaptate nevoilor specifice ale acestei regiuni.” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

 

Regiunea 5 Vest în programarea financiară 2014 – 2020 s-a remarcat prin dinamismul implementării unui număr însemnat de proiecte în economia rurală, județul Hunedoara situându-se pe locul 3 la nivel național pe anul 2019. Reprezentanţii FNGCIMM, ai AFIR, APIA, ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, AM-POPAM, ai GAL-ului Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, OTP Bank si CEC Bank, au prezentat, de asemenea, unui public de peste 100 de persoane oportunitățile de care pot beneficia comunitățile locale și mediul antreprenorial legate de finanțarea garantată.

Următoarele două dezbateri dedicate consolidării parteneriatului cu GAL-urile și FLAG-urile, sunt programate să se desfășoare în cursul lunii noiembrie.

 

***

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Din anul 2002 și până în prezent, FNGCIMM a acordat IMM -urilor peste 80.000 de garanții la nivel național, în valoare de aproximativ 26 de miliarde de lei.

FNGCIMM instrumentează, se asemenea, programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul roman, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României.

Garanția FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 26 instituții financiare în baza unor convenții de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanțatorului, însoțită de documentația completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli și principii europene.

Pentru informații suplimentare: 021.310.18.74 int.193,  info@fngcimm.ro

Direcția Marketing, relații clienți și consiliere

 

Un răspuns

  1. Muzeul Civiliza?iei Dacice ?i Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Jude?ean Hunedoara, va gazdui in data de 30 mai – 1 iunie 2019, Festivalul Interna?ional de Teatru Experiment, edi?ia a III-a – Reporter Special – 28.05.2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus