Județul Hunedoara s-a calificat în procesul de selecție pentru un program-pilot privind digitalizarea întregului act educațional

Ultimele studii arată că economiile din întreaga lume mizează pe creativitate, inovație și colaborare, iar locurile de muncă sunt tot mai mult centrate pe rezolvarea problemelor și analizarea eficientă a informațiilor. În plus, tehnologia înlocuiește din ce în ce mai mult munca manuală.

Așadar, în această nouă tendință, educația trebuie să se adapteze cerințelor pieții, iar accesul copiilor la un învățământ digital să devină o prioritate. Studiul „Survey of Schools, ICT în Education”, realizat de Comisia Europeană cu privire la folosirea instrumentelor IT în şcoli, arată faptul că cel mai mare obstacol în calea digitalizării procesului de învățământ îl reprezintă lipsa echipamentelor adecvate, dar și a pregătirii profesorilor în acest domeniu.

Județul Hunedoara a reușit să se califice în procesul de selecție demarat de Ministerul Educației pentru programul-pilot privind digitalizarea întregului act educațional. Acest proiect ar fi un pas extrem de important pentru învățământul hunedorean. Toți elevii claselor V-XII ar urma să primească tablete, de asemenea, profesorii vor primi laptopuri, se va preda pe table inteligente, în fiecare clasă vor exista videoproiectoare și ecrane de proiecție, învățământul profesional va avea imprimante 3 D, wireless în toate școlile.

În urma selecției, scrierea și implementarea proiectului vor fi realizate de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Consiliul Județean, în colaborare cu Ministerul Educației.

Avem în România copii și tineri cu adevărat talentați, iar noi trebuie să ne asigurăm că le oferim acces la educație de calitate și la un mediu incluziv. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, dar cu siguranță suntem pe drumul cel bun. Felicitări profesorilor care și-au asumat dificila responsabilitate de a educa, și fac asta cu sufletul, pentru că educația fără implicare ar însemna o simplă linie de asamblare.

Natalia Intotero,

Deputat PSD de Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus