COMUNICAT DE PRESĂ

Majorarea salariilor în educație- o păcăleală marca PSD

Majorarea salariilor în educație cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2017, se dovedește a fi  o mare păcăleală a PSD. Salariații din educație încep să simtă pe pielea lor că între promisiunile PSD  din campania electorală și realitatate există o mare diferență. Practic, guvernul PSD dă cu o mână și ia cu alta, iar angajații din acest sector nu beneficiază de majorările salariale promise cu dărnicie.

Concret, salariul de bază în educație a crescut cu 15%  de la 1 ianuarie, dar sporurile nu se calculează raportate la noul salariu de bază, ci la cel vechi, dinainte de majorări. Plafonând aceste sporuri la nivelul lunii decembrie, creșterile salariale nete ajung undeva între 6-10%. Departe de cele 15 procente promise de PSD pentru a câștiga voturi în campania electorală.

Trebuie subliniat că ,,Hotărârea nr. 38/27 Ianuarie 2017-  pentru aplicarea prevederilor art. 3^4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare,, nu prevede nimic în legătură cu aceste sporuri, iar guvernul  a ales varianta cea mai convenabilă , plafonându-le la nivelul anului trecut.

Solicităm Ministerului Educației și Ministerului Muncii să explice public de ce majorările salariale promise sunt mult diminuate și cum va rezolva problemele sutelor de mii de angajați din învățământ nemulțumiți de această situație. 

Florin Roman, preşedinte PNL Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus