PNL: „Transparența şi legalitatea, noţiuni necunoscute Partidului Social Democrat”

COMUNICAT DE PRESĂ

Deși Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora și-a luat angajamentul ca toate hotarârile administraţiei publice județene să respecte principiul transparenţei pentru a înlătura orice urmă de îndoială asupra acestora, se pare că atunci când este vorba de organizarea concursurilor publice, lucrurile nu mai sunt atât de ,,transparente”. După ce concursul pentru funcția de manager public al Spitalului Judetean Deva din luna februarie a fost anulat pentru că nu a fost organizat conform legii, reprezentanţii PSD din consiliul de administraţie organizează un nou concurs încălcând din nou legea.

Din dorinţa de a mulţumi membrii de partid şi de a elimina orice urmă de transparență, concursul se organizează în baza unor decizii ale Consiliului Judeţean care au la baza prevederi legale abrogate. Astfel, deşi concursul pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică ar trebui, conform legii în vigoare să se desfăşoare  public în vederea asigurării transparenței procedurii de selecție, iar candidații să susţină public un proiect de management pe o temă aleasă din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc și adaptate la problemele spitalului unde este organizat concursul, conform regulamentului publicat pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgență Deva acesta se desfășoară în baza Dispoziţiei nr.353/2010 a Consiliului Judeţean Hunedoara, dispoziţie care a fost eleborată în baza unei legislaţii abrogate prin  Ordinul nr. 1560/2016 a Ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial nr.1073 din 30 decembrie 2016.

Partidul Național Liberal  solicită consiliului de administrație anularea concursului pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgență Deva din luna aprilie având în vedere nerespectarea legii privind regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice, elaborarea unei noi dispozitii în concordanta cu legislatia actuala si apoi organizarea concursului in concordanţă cu aceasta.

Biroul de presă PNL Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus