Inițiativă PNL în sprijinul tinerilor care aleg cariera de funcționari publici

COMUNICAT DE PRESĂ

În calitate de inițiator, am depus astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaților prima mea  propunere legislativă, care vizează modificarea Legii  188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și a Hotărârii de Guvern nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici. Inițiativa este susținută de 45 de deputați liberali.

În esență, proiectul elimină cerințele de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice impuse pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție. Apreciez că actualele cerințe referitoare la vechime impuse de Legea nr. 188/1990 sunt excesive și creează o piedică nejustificată la accesul la funcțiile publice, mai ales pentru tinerii absolvenți de facultate care, deși pot fi foarte bine pregătiți, nu vor putea ocupa o funcție publică deoarece nu au vechimea necesară.

Tinerii trebuie încurajați și susținuți pentru a îmbrățișa cariere de funcționari publici, în condițiile în care  mulți ocolesc acest sector, din cauza unor condiții destul de rescrictive prevăzute în Legea privind statutul funcționarilor publici.

Legat de trecerea pe o funcție publică superioară, proiectul depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților prevede  că se impune reducerea vechimii la minim  1 an și 6 luni vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează.

Prin aceste măsuri, dorim să încurajăm tinerii să vină în administrație, să le susținem carierele în acest sector și , nu în ultimul rând, să avem o administrație performantă și  eficientă. Un stat puternic înseamnă și o administrație puternică și profesionistă.

Florin Roman, Presedinte PNL Hunedoara

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus