Sute de turiști și localnici au participat la lecții de astronomie, airsoft pe timp de noapte, concert rock în Cetatea Devei.

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, Cetatea Devei a fost gazda mai multor evenimente speciale.

În ciuda norilor, am avut o seară foarte interesantă în Cetatea Devei. Am avut o prezentare a Cetății și a legendelor legate de echinocțiu, lecții de astronomie ținute de prof. Sorin Stănculescu de la Colegiul Național Decebal Deva, am avut explicații despre telescoapele folosite, am văzut prin telescoape diferite puncte de interes ale orașului Deva, am avut demonstrații, machete, filmulețe, desene pentru cei mici în Camera Artileriștilor, am avut trageri nocturne de airsoft și ochelari night-vision oferite de DAC Airsoft Deva, am avut un concert Black Light de muzică rock, toate așa cum am dorit, cu implicarea publicului, interactiv și cu desfășurare în același timp, pentru a nu crea aglomerări la un punct de atracție.

Ca un fapt amuzant, deși noi, organizatorii ne gândeam că ultimul eveniment al serii va fi concertul de muzică rock al trupei locale Black Light, de fapt explicațiile despre planete, stele, galaxii i-au ținut cel mai mult pe participanții la eveniment în cetate, copiii lăsându-se convinși foarte greu, doar în jurul orei 22.30 să renunțe la machetele cu planete, la planșele de desen sau la cadranele solare, dar mai ales la explicațiile despre planeta noastră, despre Lună, Marte, atmosferă, rachete, extratereștri, telescoape performante etc. oferite de specialiștii de la Societatea Română de Astronomie Culturală.
Mulțumim colaboratorilor noștri pentru voluntariat, pentru promptitudinea cu care ne-au răspuns cererii noastre de implicare și pentru modul profesionist în care s-au pregătit pentru acest eveniment.

Mulțumim de asemenea fotografilor care colaborează voluntar cu noi în scopul promovării acțiunilor noastre.
Mulțumim foarte mult publicului prezent în Cetatea Devei cu ocazia serii de astronomie, public foarte receptiv, interesat și educat, căruia îi promitem că vom încerca să mai inventăm evenimente interesante, noi motive pentru a-l aduce la noi în Cetate.

 

Cristian Răcășan

Director Serviciul Public Administrare Cetate Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus