Prin adresa 238/18.11.2019, Primăria Comunei Râu de Mori ne-a adus la cunoștință Hotărârea Consiliului local nr. 61/31.10.2019 privind retragerea comunei Râu de Mori din calitatea de membru al Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.

Deși Adunarea Generală a hotărât în luna aprilie 2019 faptul că pe durata de desfășuarea a programului pilot privind preluarea personalului cu pregătire paramedicală, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (I.S.U.), stabilită prin lege, membri asociației au obligația să mențină cotizațiile/contribuțiile existente astfel încât să asigure funcționarea asociației, primăria Râu de Mori a hotărât să se retragă. Ținând cont de faptul că în ultimul timp mai multe primării liberale s-au retras din Asociația Salvital Hunedoara, ne punem întrebarea dacă nu cumva este comandă politică?

Considerăm că, prin retragerea comunei Râu de Mori din calitatea de membru al Asociaţiei „Salvital” Hunedoara, înainte de preluarea personalului paramedical angajat al asociației, aceasta a încalcălcat unul din drepturile fundamentale ale omului Dreptul la ocrotirea sănătăţii” prevăzute la  art.  34 alin. (1) din Constitutia României.

Vom uza de toate căile legale pentru a contesta această hotărâre.

ASOCIAȚIA SALVITAL HUNEDOARA

PREŞEDINTE – DIRECTOR

Mărginean Petru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus