Fiecare salariat din România beneficiază de un anumit număr de zile de concediu legal de odihnă. În legislația în vigoare există prevederi care stabilesc clar ce se întâmplă în cazul în care un salariat nu reușește, din diferite motive, să efectueze toate zilele libere la care are dreptul în 2019 până la finalul anului.

În astfel de situații, angajatorul are obligația de a acorda zilele de concediu de odihnă rămase din acest an într-o perioadă de 18 luni, începând cu prima zi a anului 2020.

„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, este prevăzut în Codul muncii.

Prin urmare, salariații care rămân cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 vor putea să se bucure de ele până la 30 iunie 2021.

 

Conform actului normativ, toți salariații au dreptul, în fiecare an, la un concediu de odihnă plătit de angajator. Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare, dar salariații și angajatorul pot stabili o durată mai mare în contractul individual de muncă.

Trebuie precizat un detaliu foarte important. Compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neluate până la sfârșitul anului 2019 este posibilă numai în cazul salariaților care pleacă de la angajatorul lor.

sursa: dcbusiness

Un răspuns

  1. siderurgist@yahoo.com' aoderurgist spune:

    si daca expira și termenul suplimentar și angajatorul nu acordă concediul?
    De ex.arcelormittal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus