Filarmonica Braşov îşi răsfaţă publicul cu un nou concert extraordinar, care va avea loc joi, de la ora 19.00, la Sala Patria.

Pe scenă se vor afla dirijorul Nicolae Moldoveanu (stabilit în Elveţia) şi Naoko Anzai (Japonia), care vor oferi un program ce va cuprinde „M.Ravel – Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major” şi „D. Şostakovici – Simfonia a VIII – a”.

Născut la Hunedoara, Nicolae Moldoveanu a urmat cursurile Liceului de Muzică din Deva, unde a început studiul viorii şi al  pianului, iar apoi a urmat cursurile de dirijat şi orgă la Müsikhochschule din Leipzig, Zürich şi Royal Academy of Music din Londra. În 1986 emigrează în Elveţia, iar în 1997 devine membru al Grupării muzicienilor de la Royal Academy of Music din Londra, unde are posibilitatea de a se perfecţiona cu Sir Colin Davis.

A fost invitat să dirijeze cele mai importante orchestre simfonice din Europa, cele din Basel şi Berlin, „Tonhalle” din Zürich, BBC din Londra sau Orchestra Radio din Norvegia. 

Pianista Naoko Anzai s-a născut la Tokio (Japonia), unde a început să studieze pianul, iar în anul 1986 se stabileşte în Elveţia, urmând cursuri de perfecţionare artistică în cadrul Müsikhochschule din Zürich. Este câştigătoarea unor premii decernate de Societatea Artistică elveţiano-niponă, în urma cărora şi-a diversificat activitatea, fiind frecvent invitată să susţină  concerte şi recitaluri în Europa şi Japonia. În România este cunoscută ca solistă a filarmonicilor din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov.

Sursa: bzb.ro

foto: cdn.citynews.ro

Un răspuns

  1. puratino59@gmx.de' nicoleta kaillou spune:

    ce zici, i-mi scrii citeva rinduri??? sper sa nu ma fi uitat. colega si prietena ta din stendal. astept!!! pa,te pup, nicoleta-fetta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus