Unul dintre candidații pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva spune că pentru concurs nu s-au respectat prevederile legale.

Unul dintre candidații pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva spune că pentru concurs nu s-au respectat prevederile legale.

Mihaela Ioana Poenar declară că va contesta modul de organizare a concursului, pentru că acesta nu respectă prevederile legale stabilite prin Ordinul Ministrului Sănătății (OMS) nr. 1520/2016. Poenar adaugă că se va adresa și instanței de judecată pentru soluționarea acestei cauze.

„Subsemnata, Mihaela Ioana Poenar, în calitate de candidat pentru funcția de manager, persoană fizică, al Spitalului Județean de Urgență Deva doresc să vă aduc la cunoștință următoarele sesizări cu privire la desfășurarea fara respectarea prevederilor legale in vigoare a concursului mai sus menționat :

 • Concursul se desfășoară fără existența unui regulament de organizare și desfășurare conform OMS 1520/2016. Potențialilor candidați li s-au pus la dispoziție doar normele de organizare și desfășurare a concursului, stabilite  prin decizia nr. 350/2017 a Consiliului Județean Hunedoara.
 • OMS. 1520/2016 art. 3, alin 1, prevede desfășurarea concursului în două etape :
 1. Etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs, etapa eliminatorie
 2. Etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management.
 • Normele de organizare și desfașurare a concursului emise de CJ Hunedoara structurează concursul astfel:
 1. Etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs, etapa eliminatorie
 2. Concursul propriu-zis, în cadrul căruia candidații susțin următoarele probe de evaluare:
 • Proba scrisă de verificare a cunoștințelor –eliminatorie
 • Susținerea publică și de evaluare a proiectului de management.

Proba scrisă de verificare a cunoștințelor este  stabilită de CJ Hunedoara asfel: fiecare membru al comisiei de concurs propune cel puțin trei subiecte, pe baza acestor propuneri sunt întocmite două variante de seturi de întrebări, a câte cinci subiecte fiecare.

De menţionat este faptul că în normele CJ Hunedoara nu se precizează criteriul de evaluare a lucrărilor concurenților. În plus, proba menţionată nu este prevăzută în OMS 1520/2016.

Menționez că m-am prezentat și la concursul din data de 06.04.2017. Cu toate că am solicitat, la ieşirea din sala de examen, baremul de corectare, şi am depus o contestaţie în acest sens, baremul  nu mi-a fost adus la cunoştinţă nici până acum, adică 3 iulie 2017.

Precizez, de asemenea, că regulamentul concursului din 06.04.2017 prevedea achitarea unei taxe de participare pe care am plătit-o, în vederea înscrierii în concurs. Taxa este însă abrogată prin același OMS 1520/2016”.

———————

La concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva au fost admise 3 persoane: Capota Gigel Gheorghe, Pera Stefanie Adina Ileana și Poenar Mihaela Ioana.

Pe de altă parte, Hunedoara Liberă a cerut săptămâna trecută Consiliului Județean Hunedoara, în urma unei sesizări pe care am primit-o la redacție, să lămurească tocmai cele prezentate de către concurentă.

Vă prezentăm mai jos răspunsul CJ:

„Facem precizarea ca Regulamentul prevăzut de Ordinul Ministrulul Sănătății nr. 1520/2016 privind aprobarea regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică din spitalele publice din rețeaua proprie a Ministerului Sănătății, reprezintă un regulament cadru, care poate fi modificat și/sau completat de către conducerea instituțiilor cu rețea sanitară proprie (art,.2 din Ordinul Ministrului Sănătății  nr.1520/201 6 coroborat cu art. 4 alin. 2 din Legea nr.95/2016) și se aprobă prin act administrativ (dispoziție) emis de către conducerea acestora.

Sunt lipsite de temei afirmațiile cu privire la probele de susținut de către candidați, proba scrisă fiind introdusă în Regulamentul de concurs tocmai pentru o riguroasă depanaiare a candidaților, asigurându-se în același timp transparența desfășurării concursului, realizându-se astfel o selecție bazată pe profesionalismul candidaților”.

4 răspunsuri

 1. DIRECTORUL DEMETER INCURCA TOT ACOLO.SA ISI DEA IMEDIAT DEMISIA.STIE EL DE CE!

 2. CONCURSUL NU VA FI CORECT!
  CAT TIMP DEMETER ISI FACE DE CAP SI NIMENI NU FACE NIMIC IN ACEST SENS. ORICE INCERCARE DE INTRARE INTR-O OARECARE STARE DE LEGALITATE ESTE PIERDUTA. PROBLEMA E CINE IL SPRIJINA IN AFARA DE NISTOR SI DE CE O FACE?!
  DESPRE NISTOR SE STIE DE CE O FACE….
  DAR “CEILALTI”….?1?

 3. Postul de director de ingrijiri a fost scos la concurs incalcand legea,care prevede ca pt acest post se pot inscrie doar asistenti medicali cu studii superioare,cu diploma de licenta.Ce sa vezi? Postul a fost ocupat de o asistenta cu postliceala ,pupila dr Demeter.Cum aproba Consiliul judetean astfel de ilegalitati?

 4. mirelatintari@yahoo.com' Tintari Mirela spune:

  Buna !
  Si eu am fost la concurs in perioada 2014-2015 , pentru un post de referent , si am concurat la concurs cu o doamna care lucra deja in spital magazionera . Desigur ea a obtinut acest post , noi ceilalți din exterior an fost la concurs doar de fațada !
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus