În ultima parte a acestui an conducerea Universităţii din Petroşani va face investiții și reabilitări de circa 600 de mii de lei.

Căminele sudențești vor fi dotate cu mașini de spălat, frigidere și plite, urmând a fi cumpărate și noi lenjerii, iar acoperișurile acestora vor fi și ele reparate. Toate aceste lucrări vor fi terminate, potrivit lui Dacian Ciodaru, directorul general administrativ al Universității Petroșani, până la finele acestui an.

Astfel, va fi anvelopat căminul 4 și se vor repara acoperișurile de la căminele 4, 5 și cel de la baza sportivă-sala de sport. Până la finele anului se va investi în dotări pentru căminele studențești, Ciodaru declarând că vrea ca pe fiecare palier al căminelor să existe, mașini de spălat, frigidere și plite.

La unul dintre căminele studențești vor fi montate repartitoare de căldură, pentru ca studenții să învețe să se gospodărească și să își gestioneze resursele.

”Vrem să montăm și repartitoare pentru ca studentul să plătească echilibrat în funcție de câtă căldură consumă. Dacă acum se plătește per cămin, se face o medie pe fiecare sudent, încercăm să individualizăm fiecare consum. Este o investiție minimală prin care încercăm să responsabilizăm studenții pentru că de foarte multe ori când este cald în loc să oprească de la calorifer, deschid geamul. Încercăm să îi responsabilizăm și dacă depășesc anumite lucruri să plătească cât consumă”, a declarat Dacian Ciodaru, directorul general administrativ al Universității Petroșani

Conducerea Adminsitrativă a UPET vrea să creeze un mic ”orășel” al studenților, astfel că ia în calcul și reamenajarea fostei discoteci Lotus într-un club destinat studenților.

”Vrem să reabilităm anumite spații ce au destinație directă studenții. Este vorba de spațiul în care a funcționat discoteca Lotus, pe care vrem să îl dăm în folosință ca un club studențesc. Mutăm acolo sala de forță și vrem să amenajăm o încăpere în care studenții să își petreacă timpul liber,”, spune Ciodaru, potrivit căruia aici studenții ar putea găsi calculatoare, dar și diverse jocuri.

La anul, în primăvară, în campus vor apărea terasele și bufetele, la care studenții vor putea mânca și bea, dar băuturi fără alcool.

În total, investițiile sunt estimate la 600 mii lei, banii provenind de la ministerul Educației și bugetul propriu al Universității.

Gazetadedimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus