Pe 17 septembrie s-au împlinit trei luni de la alegerea lui Adrian David în funcția de președinte al CJ Hunedoara

La instalarea în funcția de președinte al CJ Hunedoara, Adrian David a declarat că una din prioritățile mandatului său este absorbția fondurilor europene contractate de administrația județeană. Declarația era făcută în contextul în care, la acea dată, se ridicau serioase semne de întrebare în legătură cu șansele de reușită ale proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”, dar și ale proiectului de modernizare a drumului Costești – Sarmizegetusa Regia. La trei luni de la preluarea mandatului, David susține că lucrările sunt în grafic și că proiectele vor fi finalizate în termenele asumate:

„În ceea ce privește Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, suntem în grafic. Consiliile locale au aprobat studiile de oportunitate, iar eu cred că în noiembrie deponeul ecologic va fi finalizat. Sper ca până atunci să avem și caietele de sarcini aprobate de consiliile locale și să putem organiza licitațiile pentru desemnarea celor 5 operatori”, a declarat Adrian David, care susține că, dacă licitațiile nu vor fi contestate, din februarie 2016 sistemul poate deveni funcțional.

Practic, de la acea dată, patru operatori zonali vor gestiona deșeurile, pe care le vor transfera în deponeul ecologic de la Bârcea Mare – care, la rândul său, va fi administrat de un al cincilea operator. În Valea Jiului, locuitorii celor 6 localități vor plăti serviciile sub forma unei taxe care va fi colectată de primării, iar în restul județului serviciile vor fi facturate direct populației și operatorilor economici.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a drumului județean Costești-Sarmizegetusa Regia, președintele CJ Hunedoara susține că, și aici, lucrările sunt în graficul de execuție. Astfel, a fost turnat deja stratul de asfalt pe 7,5 km din totalul de 18: „Sunt mici inadvertențe între proiect și realitate, dar până acum nu sunt motive de îngrijorare”, spune președintele CJ.

Lucrările de modernizare a drumului spre capitala vechii Dacii au început în luna august și trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an, fiind finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Drumul este în lungime de aproape 18 kilometri şi va avea 12 parcări amenajate pentru turişti. În cadrul proiectului vor fi reabilitate 7 poduri şi 9 staţii de încrucişare. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

Tot la capitolul dedicat infrastructurii rutiere din județ se încadrează și demararea lucrărilor de refacere a podului de la Bretea Strei. Președintele CJ Hunedoara admite că a trecut nepermis de mult timp de la distrugerea podului până la începerea lucrărilor. Valoarea proiectului este de 6 milioane de lei. Și drumul spre Mănăstirea Prislop va intra în modernizare în câteva săptămâni. În total, în prezent se lucrează pe 109 kilometri de drumuri județene.

Până la sfârșitul acestui an, Adrian David speră să finalizeze și licitațiile privind noul contract-cadru de întreținere a drumurilor județene. Se vor atribui cinci contracte de întreținere, pentru fiecare din cele 5 zone în care a fost împărțit județul, pentru o perioadă de 4 ani. Spre deosebire de anii anteriori, noile caiete de sarcini vor fi mult mai restrictive.

„Vrem să eliminăm vulnerabilitățile, de aceea vom cere ca fiecare operator să aibe în dotare utilaje specifice fiecărui tip de activitate – inclusiv mașini de tuns vegetația de pe marginea drumurilor, dar vom dori și ca fiecare utilaj să fie echipat cu modul GPS. Așa vom ști exact cât s-a acționat, unde și când”, a declarat Adrian David.

Pentru viitor, președintele CJ Hunedoara, spune că își dorește ca administrația pe care o conduce să fie mai performantă și să depășească obstacolele legislative care generează întârzieri în derularea proiectelor.

Un răspuns

  1. Uite ca DAVID a pezentat raportul de activitate. Dar GLIGOR de ce nu a facut public nimic dupa mai bine de 6 luni.Simplu pentru ca nu avea ce sa spuna!!!! NU A FACUT NIMIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus