Cum îi minte directorul tehnic pe hunedoreni și pe cine vrea să acopere.

 

În conferința de presă cu iz festiv organizată cu ocazia semnării contractului pentru reabilitarea drumului județean Hunedoara – Călan s-au întâmplat câteva lucruri grave, pe care toți hunedorenii ar trebui să le afle, ca să știe cine sunt și cu ce se ocupă unii șefi de la județ.

A fost odată un (singur) proiect…

Una dintre temele fierbinți ale conferinței de presă de marți a fost legată de întârzierea cu aproape 2 ani a demarării lucrărilor la drumul de legătură dintre Cabana Rusu și Masivul Parâng (DJ 709F), singurul proiect de infrastructură mare al Consiliului Județean aflat în faza de licitație publică în această perioadă.

Drumul este de importanţă zero pentru dezvoltarea turismului local – așa suna, în februarie 2017, comunicatul Consiliului Județean la începerea procedurii de licitație pentru acest obiectiv. A avut gura aurită nefericitul care a formulat fraza de mai sus: a vrut pesemne să spună că este „o prioritate zero”, nu „de importanță zero”, însă ce a urmat, i-a cam dat dreptate…

Pe cine să aruncăm vina?

20 de luni, atât a trecut până la finalizarea licitației. Pe bună dreptate, jurnaliștii au deschis și acest subiect în discuția cu doamna Carmen Guran. De ce s-a întârziat cu 2 ani începerea proiectului? Răspunsul a venit imediat, ca și când era de mult pregătit – Din cauza contestațiilor. Toți participanții s-au contestat între ei la fiecare fază…

Și-acum, bomba: întrebată la câte contestații a avut câștig de cauză Consiliul Județean, Carmen Guran a răspuns fără să clipească: „La toate. (…) Dacă vreți, veniți (la Consiliul Județean, n.red.) și vă dau amănunte concrete despre situație.”

V-am prins cu minciuna, doamnă Carmen Guran

Adevărul este cu totul altul, stimați cititori! Consiliul Județean nu a câștigat contestațiile, așa cum minte cu nerușinare directorul tehnic, Carmen Guran.

Iată ce am descoperind în urma unei simple verificări a unor date publice:

La contestația nr. 1022 din 31.03.2017, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) se pronunță împotriva Consiliului Județean prin Decizia nr. 995 / C9 / 949, 966 / 04.05.2017, anulează raportul procedurii din 20.03.2017 și obligă CJ la reevaluarea ofertei declarate câștigătoare.

Mai departe, contestația nr. 1954 din 14.06.2017 a fost respinsă ca rămasă fără obiect de Decizia CNSC nr. 1835 / C9 / 2048, 2072, 2136 din 20.07.2017. Apoi, contestația nr. 3384 din 16.10.2017 și contestatia nr. 3412 din 18.10.2017 au condus la Decizia CNSC nr. 607 / C9 / 3726, 3766 / 15.11.2017 prin care se suspendă soluționarea până la punerea în aplicare a deciziei Tribunalului Hunedoara. În fine, Curtea de Apel Alba Iulia, prin Decizia din 20.06.2018, admite contestația și anulează decizia autorității contractante (Consiliul Județean) de anulare a procedurii. 

Carmen Guran a mințit cu bună-știință, dând vina pe firmele participante la licitație și pe procedurile greoaie. Nu, doamnă Guran, vina pentru întârzierea de 20 de luni aparține echipei din CJ Hunedoara care s-a ocupat de procedura de licitație!

CITEȘTE AICI PRIMA PARTE A ANCHETEI PE ACEST SUBIECT

Cum i-a jignit Carmen Guran pe hunedorenii cu venituri modeste

Demascarea minciunii până la capăt

Ghici cine făcea parte dintr-una din comisiile Consiliului Județean care se ocupa de această licitație? Ați ghicit, însăși doamna Carmen Guran – alături de icoana făcătoare și desfăcătoare de licitații din CJ, doamna Lia Goanță, fosta șefă a „laboratorului” de achiziții publice. Lia Goanță s-a ocupat îndeaproape de licitația pentru drumul de la Cabana Rusu, ea figurând și în altă comisie în cadrul acestei licitații.

Pesemne că pentru aceste merite deosebite și în numele relației cordiale pe care au legat-o cele două doamne de-a lungul și de-a latul istoriei acestei licitații, Carmen Guran face astăzi demersuri oficiale să și-o readucă alături pe camarada Lia Goanță (vezi foto de mai jos, stânga) – detașată între timp la Direcția de Asistență Socială (DGASPC). Vin alte și alte licitații, nu-i așa, și cine se pricepe cel mai bine să le „descurce”?!

foto 2

Cu un tupeu cum rar ne-a fost dat să vedem, Carmen Guran a mințit în cunoștință de cauză.

Stimați cititori, ce răsplată merită un funcționar al statului, plătit regește din bani publici, care minte fără să clipească, două vorbe – trei minciuni, care dă vina pe alții pentru propriile nerealizări ca să își acoperă faptele și să își protejeze apropiații, totul sub privirile conducerii Consiliului Județean?!

Ei bine, doamnă Carmen Guran, este problema președintelui CJ dacă este dispus să accepte minciunile dumneavoastră, în ceea ce ne privește vă transmitem tranșant că nu acceptăm să fim bătaia dumneavoastră de joc!

Aducem cu noi zecile de comentarii ale cititorilor noștri, primite pe adresa redacției în tot acest timp, oameni exasperați că nu mai începe odată proiectul „de importanță zero”.

Pata neagră din CV

Puțină lume știe că doamna director tehnic Carmen Guran a trecut și pe la defuncta Direcție Județeană de Drumuri. Sigur că, dat fiind destinul tragic al firmei, Carmen Guran nu se laudă cu acea bucată din CV-ul la care ține atât de mult pentru a-și impune statutul de „profesionist desăvârșit”.

Așa se face că, în conferința de presă, a ținut să se delimiteze total de șeful său de atunci, Ioan Prip. Sunteți prost informată, i-a răspuns Carmen Guran jurnalistei de la Mesagerul Hunedorean, când a venit domnul Prip eu a trebuit să plec. (…) Cu Prip m-am intersectat exact două luni. Când a venit Prip, eu exact două luni am mai stat.”

Vom verifica și această informație, pentru că rămân urme, doamnă Guran. Ceva ne spune că este posibil să ne fi mințit și de data asta  încercând să aruncați toată vina pe Ioan Prip pentru dezastrul Direcției de Drumuri.

VA URMA

CITEȘTE AICI PRIMA PARTE A ANCHETEI PE ACEST SUBIECT

5 răspunsuri

 1. Pingback: Consiliul Județean | Când minciunile și aroganța iau locul profesionalismului (Episodul 1) - Hunedoara Libera

 2. echipa de smecherii din Consiliul Judetean Hunedoara
  Carmeni Guran ( director tehnic ) + Lia Goanta (fosta sefa achizitii publice ) + Dan Daniela ( director economic ). Fetele de aur si de casa, fetele care stiu cum sa face “sa fie bine”.
  Ele se asigura sa castige cine trebuie, sa receptioneze lucrarile cine trebuie si sa se plateasca integral lucrari nefacute sau executate partial.
  DA, si la preturi de cel putin 3-10 ori mai mari !
  Sa zica cineva din CJH ca nu e asa ?!?!?!?!?!?!!!
  Oare conducerea consiliului de ce le accepta ??????

 3. Se vede pe față că este o jigodie.

 4. Pingback: Consiliul Județean | Doamna ZERO CENTIMETRI de drum a primit NOTA 10 (Episodul 3) - Hunedoara Libera

 5. Pingback: Avram vede PAIUL din ochiul Strabag, dar nu vede BÂRNA din ochiul CJ - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus