Dumneavoastră ce credeți, stimați cititori, se impune vreo măsură din partea conducerii Consiliului Județean?

În conferința de presă cu iz festiv organizată cu ocazia semnării contractului pentru reabilitarea drumului județean Hunedoara – Călan s-au întâmplat câteva lucruri grave, pe care toți hunedorenii ar trebui să le afle, ca să știe cine sunt și cu ce se ocupă unii șefi de la județ.

Pe undeva este păcat că lansarea acestui proiect important de reabilitare a unui drum județean vital a fost umbrit din vina unui funcționar public care a deturnat într-un mod nefericit subiectul. Felicitări echipei din Consiliul Județean care a muncit la redactarea proiectului declarat eligibil pe fonduri europene!

Așa cum arătam în episoadele trecute ale acestei anchete de presă (MAI MULTE AMĂNUNTE AICI), la întrebările jurnaliștilor, directorul tehnic al Consiliului Județean, Carmen Guran (managerul acestui proiect), a oferit explicații care jignesc inteligența hunedorenilor. Cum doamna Guran nu ține cont de Planul de dezvoltare al județului (nu ne-a convins că l-ar fi citit măcar!), nu va fi o pistă de biciclete pe drumul județean Hunedoara – Călan pentru că … este o porțiune în pantă. Dragi bicicliști, poate reușiți dumneavoastră s-o convingeți pe Carmen Guran că biclicletele merg și la deal…

Vreți o țară ca afară? Altă întrebare…

Un alt moment care ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns a fost acela în care, contrariați, jurnaliștii încercau să-i explice directorului tehnic că, știți vorba aceea, „vrem o țară ca afară”.

– În general, pistele de biciclete se fac în orașe, a susținut Guran.

– Nu, se fac și între localități, încercau zadarnic jurnaliștii să o convingă. N-ați fost în Ungaria? În toată lumea așa este. În Germania se pot face (piste de biciclete, n.red.) și în pantă…”

Răspunsul șefei de la Consiliul Județea a picat neîndurător: „SUNTEM ÎN ROMÂNIA, vorbim despre ce se face în România, nu în Ungaria, în Elveția sau în Belgia, unde se circulă mai mult cu bicicleta!”

Doamnă director cu 10.000 de lei salariu pe lună, nu vă e un pic rușine? În Ungaria se circulă mai mult cu bicicleta pentru că autoritățile de acolo au făcut piste de biciclete, nu ca dumneavoastră! Nu faptul că ne-am născut în România este neșansa noastră; blestemul nostru este acela de a fi avut conducători de teapa dumneavostră!

Vreți o țară ca afară? Atunci bine: Marș afară!– acesta pare să fie mesajul acestui director al Consiliului Județean Hunedoara.

Sidarea totală

Întrebată de ce a întârziat aproape 2 ani singurul proiect de infrastructură mare al Consiliului Județean aflat în faza de licitație publică în această perioadă (drumul de legătură dintre Cabana Rusu și Masivul Parâng – DJ 709F), Carmen Guran A MINȚIT, dând vina pe firmele care s-au contestat între ele.

MAI MULTE AMĂNUNTE AICI

După „performanța” înregistrată la drumul de la Cabana Rusu, Carmen Guran merită cu vârf și îndesat supranumele de Doamna Zero centimetri pătrați de asfalt în timpul mandatului de director tehnic.

În ceea ce privește Planul de dezvoltare al județului, ne-a demonstrat că nu dă doi bani pe el, iar disprețul și aroganța cu care s-a referit la oamenii cu venituri reduse rămâne o pată neagră, fără precedent, în relația dintre Consiliul Județean și hunedoreni (Vezi aici VIDEO).

Ei bine, vă vine sau nu să credeți, Doamna Zero Centimetri de asfalt a obținut calificativul FOARTE BINE pentru anul 2017 în înalta funcție de director tehnic al CJ, așa cum ne-a spus chiar dumneaei, cu același aer de evidentă superioritate.

Reporter: Ce calificativ are doamna director, ne puteți spune, domnule …?

Carmen Guran: Dar vă spun eu – FOARTE BINE!

Rep.: Foarte Bine, 10?

Carmen Guran: Da, mulțumesc!

Rep.: Zero centimetri de drum și calificativ de nota 10…

Carmen Guran: Nu 10, Foarte Bine, că astea sunt calificativele!

Zilele trecute am adresat Consiliului Județean o cerere oficială prin care solicităm informații despre persoana care i-a acordat doamnei Carmen Guran acest calificativ de „excelență” în serviciul public. Vrem să știm și noi cine, cum și cu ce argumente. Se subînțelege că, imediat ce vom primi răspunsul, vom face publice informațiile.

CONCLUZII

Din punctul nostru de vedere, comportamentul directorului tehnic al CJ este o jignire la adresa hunedorenilor, dragi conducători ai Consiliului Județean și stimați conducători ai PSD Hunedoara – partid adus la guvernare prin votul majorității, în vara anului 2016.

La CJ mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit și mulți angajați care nu-și merită nici statutul, nici salariile.

Să înțelegem că în acest mod și cu acest gen de oameni îndepliniți promisiunile electorale că veți face curățenie în Consiliul Județean, respectând cetățenii și interesul public? Noi, presa hunedoreană, ne-am făcut datoria de a vă prezenta o serie de situații pe care, fie vorba între noi, ar fi trebuit să le știți înaintea noastră – cel puțin dumneavoastră, domnule Bobora, și ar fi trebuit să îl informați pe șeful politic direct.

Începând de astăzi, nu mai aveți scuza că nu știți ce se întâmplă la Consiliul Județean. Noi vom avea grijă să ajungă la fiecare hunedorean (la alegătorii PSD din 2016, în special) măsurile pe care le veți lua (dacă veți lua vreo măsură…), ca să știe fiecare ce s-a ales de votul lui și de promisiunile electorale de acum 2 ani. Atunci ați câștigat pentru că le-ați spus hunedorenilor că oamenii cu vechile năravuri nu vor mai avea ce căuta în CJ. Așteptăm cu mare interes ce va urma.

SONDAJ DE OPINIE

Se impune vreo măsură din partea conducerii Consiliului Județean în cazul directorului tehnic, Carmen Guran?

View Results

Loading ... Loading ...

3 răspunsuri

  1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

    Sia batut joc de valea jiului cu amanarea asfaltari drumului din Parang .

  2. anikopampu1974@yahoo.com' Psmpu Adrian spune:

    Sa plece si sa lase locul profesionistilor. Nu avem nevoie de asemenea specimen. Vrem ca judetul sa se dezvolte nu sa fim codasii ardealului

  3. Monument de aroganta, infatuare si ingamfare. Se crede buricul pamantului. Dar de fapt este o spoiala ieftina. Dar are pusca si este vanator. Atentie deci. Nu se site de unde vine cartusul si cine il pune pe teava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus