În semn de omagiu adus celui care a fost Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, în această seară, Consiliul Județean Hunedoara a coborât în bernă Drapelul Național și a arborat drapelul de doliu. Sâmbătă, 23 octombrie 2021, în județul Hunedoara va fi zi de doliu.

Vă reamintim că, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, ziua de sâmbătă, 23 octombrie 2021, va fi declarată Zi de doliu în județ.

„Am convocat o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Județean Hunedoara, astăzi, de la ora 11.30 pentru a stabili ziua de 23 octombrie 2021 ca Zi de doliu în județul Hunedoara, ca omagiu adus Preasfințitului Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei, Cetățean de onoare al județului Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

„Înmormântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, cu începere de la ora 9.30. Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării.

Dumnezeu să îl așeze cu drepții în Împărăția Luminii!”, a transmis Episcopia Devei și Hunedoarei.

1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus