Președintele CJ Hunedoara, Adrian David, vicepreședinta Vetuța Stănescu și 8 consilieri județeni au fost audiați miercuri de procurorii DNA în calitate de martori în dosarul penal deschis pe numele fostului președinte Mircea Moloț.

Adrian David a stat în sediul DNA Alba Iulia aproximativ două ore, timp în care a răspuns întrebărilor procurorilor care instrumentează dosarul de corupție în care Mircea Moloț, Tiberiu Balint, Robertto Patrick Venter, Milică Pup și Vasile Axinte sunt urmăriți penal pentru fapte de corupție.

La finalul audierii, președintele CJ Hunedoara a declarat că nu poate oferi informații referitoare la „întâlnirea” cu procurorii.

„Am răspuns la toate întrebările și sper că declarația o să servească adevărului în acest dosar”, a declarat Adrian David, președintele CJ Hunedoara care a adăugat că nu poate oferi mai multe informații despre audierea din această dimineață întrucât este vorba despre o anchetă în curs de desfășurare.

Mircea Moloţ este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat. În același dosar, fostul vicepreședinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint este urmărit penal pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani. Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Patrick Venter este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită (24 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Administratorul SC TRANS CONSTRUCT SRL, Emanoil Milică Pup, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Directorul general al SC APAPROD SA DEVA, Victor Arion, este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Administratorul SC VIVA CONSTRUCT SRL, Vasile Axinte, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la spălare de bani. Administratorul SC FABIMAR PRESTCOM SRL, Mariana Frăţilescu, este urmărită penal pentru complicitate la conflict de interese.

Se strânge lațul! Consilierii județeni, audiați de procurorii DNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus