Consiliul Județean Hunedoara s-a împrumutat astăzi cu 40 de milioane de lei de la CEC Bank pentru continuarea și demararea altor noi lucrări de modernizare a șapte drumuri județene. Instituția administrativă a ajuns în această situație din cauza faptului că nu a accesat suficiente fonduri puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru țara noastră. Pentru că alegerile parlamentare și europarlamentare bat la ușă, situația critică în care se aflau lucrările de modernizare la drumurile județene trebuia salvată, iar cele 40 de milioane de lei vor reuși să pună lucrurile în mișcare, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Banii sunt oricum insuficienți pentru cele șapte drumuri județene aflate în atenția reprezentanților unității administrative.

LISTA DRUMURI

Împrumutul a fost contractat pe o perioadă de zece ani, cu o dobândă de 6,48%, cu o perioadă de grație de doi ani, și este de fapt o linie de credit, banii putând fi accesați de Consiliul Județan Hunedoara atunci când va avea nevoie de ei.

Lucrările la cinci din cele șapte drumuri județene vor fi finalizate în acest an deoarece, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, acestea sunt în derulare. Proiectul de modernizare a DJ 666 Merișor – Dealu Babii -Vulcan și DJ 709 F Cabana Rusu – Masivul Parâng, se află momentan în faza de achiziție publică în derulare, iar pentru acest an Consiliul Județean își propune să aloce suma de 5,5 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, lucrările la cele șapte drumuri județene se vor finaliza în maximum doi ani. “Mare parte din lucrări vor fi finalizate anul acesta (primele cinci din listă), iar pentru cele  două drumuri județene care sunt acum în faza de achiziție publică, mai sunt necesare aproape 30 de milioane lei”, declară Tiberiu Balint, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.

3 răspunsuri

  1. cetateanue@gmail.com' Cetatean UE spune:

    Parca maharu’ Molot ii scotea ochii lui Mirciulica atunci cand si el procedase la fel, in cazul investitiilor din Deva. Deci nici unul nu-i mai bun decat celalalt!

    PS – Parca adulmec o licitatie castigata de firma lu’ ginerica, Olivent(er Robertica) Invest SRL!

  2. europarlamentarele…..!
    fonduri europene IOC!

  3. IMPRUMUT CU GRATIE 2 ANI ,ADICA DUPA EL POTOPU ,BRAVO LUI A REZISTAT MULTI ANI ,HOTUL NEPRINS 0M CINSTIT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus