Se așteaptă deciziile instanțelor

Consiliul Județean are în componență 33 de membri – președintele, ales uninominal, și 32 de consilieri județeni aleși pe liste de partide. Schimbarea legislației a dus modificarea validării mandatelor aleșilor locali. În atari condiții, validarea mandatului se face acum de către instanță în cazul supleanților, fapt care îngreunează completarea consiliilor locale și județene în cazul în care survin demisii din aceste foruri.

Acum, Consiliul Județean Hunedoara are validați 30 de membri – președintele și 29 de consilieri. Instanța a stabilit că validarea ultimelor trei mandate se va face în data de 19 noiembrie. Este vorba despre două mandate pentru PSD și unul pentru PNL. Cei trei supleanți urmează să-i înlocuiască pe Fabius Tiberiu Kiszely și Eufimia Graziela Achim – PSD și Traian Berbeceanu – PNL.

La mai bine de o lună și jumătate de la alegeri, Consiliul Județean Hunedoara nu și-a ales cei doi vicepreședinți. Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a anunțat că unul dintre aceștia va fi Alin Adam Țambă.

Consiliul Județean Hunedoara are următoarea componență: PSD – 18 mandate, PNL – 6, Pro România – 4, USR și PMP – câte două fiecare și UDMR – 1.

Consiliul Local Deva are în prezent validate 14 dintre cele 21 de mandate. Inițial, instanța a invalidat mandatele aleșilor locali de la AUR și PRE. De asemenea, pentru că Nicolae Florin Oancea și Irinel Faur, aleși și consilieri locali, au renunțat la mandate, și pentru PNL instanța trebuie să valideze alți doi supleanți. În 18 noiembrie, Judecătoria Deva are pe rol două dosare pentru validarea a 7 mandate de consilier local.

În Consiliul Local Deva, repartizarea mandatelor este următoarea: PNL – 9, PSD – 4, PRE – 3, USR și AUR – câte două fiecare, UDMR – 1.

Deva este reședință de județ și are doi viceprimari. Aceștia sunt aleși din rândul consilierilor locali. Deocamdată, nici aceștia nu au fost aleși.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus