Adunarea Generală a Asociaţilor ADI „Deşeuri” are votul final
Consiliul Local Hunedoara a votat în unanimitate pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Brai – Cata.
Adunarea Generală a Asociaţilor ADI „Deşeuri” are votul final.
Întrunit în şedinţă extraordinară convocată de îndată, Consiliul Local Hunedoara a votat astăzi, în unanimitate, propunerea mandatării reprezentantului municipiului Hunedoara în AGA ADI „Deşeuri” de a vota „pentru” rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Brai – Cata, societatea care se ocupă de colectarea şi transportul deşeurilor menajere din zona centrală a judeţului Hunedoara. În această zonă sunt incluse 37 de comune, oraşe şi municipii.
În cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a amintit faptul că, în conformitate cu contractul actual încheiat între ADI „Deşeuri” şi Brai – Cata, chiar şi în caz de reziliere, operatorul de salubritate are obligaţia de a mai presta serviciul de ridicare şi transport al deşeurilor menajere încă 90 de zile de la data rezilierii. „Suntem într-o situaţie mult mai bună decât majoritatea celorlalte primării pentru că noi mai avem în dotare utilajele de pe vremea în care Salub Prest Hunedoara colecta şi transporta şi gunoiul menajer. În cazul în care Brai – Cata va refuza să mai presteze serviciul de salubritate, Primăria Hunedoara, prin Salub Prest, poate intra în acţiune imediat”, a adăugat primarul Hunedoarei, în cadrul şedinţei.
Dat fiind faptul că, în perioada următoare, ADI Deşeuri va trebui să deruleze o nouă licitaţie pentru desemnarea unui operator zonal de salubritate, primarul municipiului Hunedoara propune şi o reconfigurare a zonei de operare „Centru”, prin crearea unei arii de operare care să cuprindă municipiul Hunedoara şi comunele din Ţinutul Pădurenilor (Teliuc, Topliţa, Lunca Cernii, Ghelari, Bunila, Lelese, Cerbăl şi Peştişu Mic).
„Locuitorii municipiului Hunedoara au fost mulţumiţi de felul în care Salub Prest se achita de sarcini în perioada în care această societate se ocupa şi de ridicarea şi transportul deşeurilor menajere din oraş. Sper ca la viitoarea licitaţie pentru desemnarea unui operator zonal să poată participa şi Salub Prest, societate care ar putea asigura fără probleme servicii de salubritate de o calitate mult mai bună atât pe raza municipiului nostru, cât şi în comunele din Ţinutul Pădurenilor”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

2 răspunsuri

  1. Sunt de acord cu dl.primar. Salub a făcut față activitatii de colectare.

  2. Foarte bine ! Nu inteleg de ce se cramponeaza de aceasta din Bucuresti, de Brai-Cata. In toata tara, pana aici, nu au gasit alta firma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus