Astăzi, la ședința lunară de analiză a stadiului de execuție a lucrărilor de eficientizare energetică a celor 14 blocuri din Hunedoara cuprinse în două proiecte cu finanțare europeană au fost invitați, pe lângă constructori, și reprezentanți ai locatarilor acestor imobile.

Intalnire blocuri - 12 oct 2021 - foto 2

Bloc str Avram Iancu - grupul 1

Este vorba despre blocurile 1, 2 și 3 de pe strada Avram Iancu împreună cu blocul A1-1 de pe B-dul Dacia (cuprinse în Grupul 1) – proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro, respectiv despre blocurile B1 și B3 de pe str. Mihai Viteazul, K1, K2 și K3 de pe strada Bucegi, 17, 22, 27, 29 și 31 de pe strada Trandafirilor (cuprinse în Grupul 2) – proiect în valoare de aproape 5,4 milioane de euro.

Vreme de o oră și jumătate, constructorii și diriginții de șantier au răspuns întrebărilor adresate de locatari și au preluat direct de la aceștia diferite probleme semnalate. Constructorilor și diriginților de șantier li s-a atras atenția că, în cazul în care nu își respectă angajamentele, se poate ajunge la rezilierea contractelor, mai ales că stadiul fizic de execuție a lucrărilor, în multe cazuri, nu depășește 50 la sută, iar termenele de finalizare a lucrărilor se apropie.

„Am dorit ca reprezentanții firmelor de construcții care au câștigat licitațiile pentru lucrările la cele 14 blocuri să audă și direct de la locatari care sunt problemele semnalate în ultima perioadă. De asemenea, am dorit ca și locatarii să audă direct de la constructori cu ce probleme se confruntă. Unele se pot rezolva prin cooperarea cu locatarii, altele rămân exclusiv în sarcina firmelor în cauză. Primăria Hunedoara nu este în niciun caz în vreo culpă pentru că banii necesari există, iar de plătit se plătește la timp, cu condiția ca lucrările și documentele aferente să fie în bună regulă. Nu este prima întâlnire de acest fel și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. La mijlocul lunii noiembrie ne vom întâlni din nou, în aceeași formulă. Ne dorim ca lucrările să fie de bună calitate și finalizate la timp. Acolo unde există motive temeinice, perioadele de execuție se pot prelungi. Acolo unde nu există motive întemeiate, termenele-limită vor rămâne neschimbate. Nu ne dorim să ajungem la rezilieri de contracte, dar, dacă situația o va impune, vom face și acest lucru”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus