Captură însemnată de țigări de contrabandă, în zona localității Cruceni, din județul Timiș. Polițiștii de frontieră au confiscat zeci de baxuri cu țigări de contrabandă de la doi bărbați care transportau marfa cu un autoturism. Suspecții au fost arestați.

Cei doi bărbați, în vârstă de 38 și 35 de ani, au fost observați de polițiștii de frontieră care supravegheau zona cu aparatura de termoviziune. Suspecții se deplasau cu o mașină pe malul râului Timiș, dinspre frontieră spre interiorul țării.

O echipă de intervenție a fost trimisă imediat în zonă pentru a intercepta autoturismul suspect.

„Din verificări s-a stabilit că cele două persoane din autoturism sunt cetăţeni români, Constantin B. şi Adrian F. în vârstă de 38, respectiv 35 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Timiş. În autoturism s-au descoperit 33 de baxuri şi 20 de cartuşe ce conţineau aproximativ 16.700 de pachete cu ţigări marca „Marble” și „Ashima”, nemarcate fiscal, în valoare de 250.500 lei, de provenienţă Serbia. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigări, precum si pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat”, au transmis oamenii legii.

Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Atât țigările cât și autoturismul au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus