Noua conducere a administraţiei judeţene a luat decizia de a „rupe” înţelegerea cu firma care, potrivit procurorilor DNA, a dirijat sume importante către trustul de presă al familiei Moloţ.

După ce a redus la jumătate bugetul alocat pentru reclamă şi publicitate, noua conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara a luat o decizie care pune la pământ definitiv schema prin care trustul de presă controlat de familia fostului preşedinte Mircea Moloţ a primit finanţări mai mult decât generoase în ultimii ani.

Astfel, conducerea administraţiei judeţene a reziliat acordul cadru nr. 175/09.05.2011 încheiat între Consiliul Judeţean Hunedoara şi SC Fabimar Prestcom SRL Hunedoara.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2010-2014 preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara în exercitarea atribuţiilor de serviciu a participat la luarea deciziilor privind aprobarea capitolului bugetar al CJ Hunedoara privind reclama şi publicitatea, a efectuat acte de dispoziţie cu privire la efectuarea de plăţi privind aceste servicii, a semnat contracte de servicii de publicitate în acest sens fiind obţinute foloase patrimoniale în favoarea societăţilor administrate de fiica sa, Moloţ Alexandra, în sumă de 10 miliarde de lei vechi.” (Ordonanţa Procurorului Şef al DNA Alba Iulia în dosarul penal nr.173/P/2013)

Anchetatorii au stabilit că schema de finanţare a trustului de presă controlat de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara era una foarte simplă, societatea cu care era încheiat acordul cadru fiind doar un intermediar în circuitul financiar.

Tot procurorii anticorupţie au stabilit că “administratorul SC FABIMAR PRESTCOM l-a ajutat pe preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara să ascundă conflictul de interese în care se afla prin prestarea de servicii de publicitate în favoarea instituţiei publice de către SC CAPITAL NEWS MEDIA SRL şi SC ALEXANDRA TOUR SRL, în această modalitate fiind obţinute foloase patrimoniale în favoarea celor două societăţi administrate de fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, SC FABIMAR PRESTCOM SRL fiind doar un intermediar al firmelor anterior menţionate.” (Ordonanţa Procurorului Şef al DNA Alba Iulia în dosarul penal nr.173/P/2013)

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

5 răspunsuri

  1. Responsabili sunt si slugile lui Molot in frunte cu el pentru jaful care lau facut. Puscarie si confiscarea averilor este singura solutie.

  2. iuganicolaebrad@yahoo.com' i nic carasteanu spune:

    Astept sa ajunga vantul acesta si pe la prietenii din teritoriu.

  3. Ioi ce fain ca se mananca intr ei fratii vitregi din noul PNL. Noroc cu gazetarul Haulica ca ne mai informeaza cu impartialitate.

  4. ”A SOSIT ZIUA DREPTĂȚII PE CÂMPIA LIBERTĂȚII” !?Vorba eroului nostru de la 48. Cam mult timp a trebuit să treacă,dar e bine și acum.Acum să vedem dacă DNA -ul îi va găsii toate hoțiile făcute de pungaș și să-i confiște tot ce a furat.Ptr faptele lui să fie ”răsplătit” după cum merită.Cu vîrf și indesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus