În momentul de faţă sunt folosite 74 de camere fixe pentru depistarea şoferilor care circulă cu autoturismele fără să plătească rovinieta, potrivit informaţiilor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Tariful de utilizare (sau, pe scurt, rovinieta) oferă dreptul de a circula pe reţeaua de drumuri naţionale a României, pe o perioadă de timp determinată, după cum se arată în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002. Astfel, şoferii care circulă fără a achita rovinieta pe drumurile expres, drumurile internaţionale (fostele drumuri naţionale europene), drumurile naţionale principale şi drumurile naţionale secundare riscă să primească amenzi de până la 4.500 de lei.

Pentru a depista persoanele care circulă cu autoturismele fără rovinietă, CNADNR foloseşte în prezent 74 de camere video fixe, a căror amplasare exactă a fost furnizată în 2015, la solicitarea AvocatNet.ro.

Potrivit informaţiilor transmise redacţiei noastre, cele mai multe camere video fixe sunt pe Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). În cazul autostrăzilor, singurele puncte fixe de control sunt la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).

Practic, în 2015, CNADNR a instalat 23 de camere fixe noi, iar până la acel moment existau deja 51 de astfel de puncte de control.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI

avocat.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus