Ei vor petrece vacanța la Căprioara în serii de câte 7 zile, în perioada 3 iulie - 7 august

Peste 5.000 de copii din diaspora vor lua parte, din 3 iulie, la Taberele ARC 2023, a anunţat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Potrivit unui comunicat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agenţia Naţională pentru Sport, lansează cea de-a XIV-a ediţie a Programului de Tabere ARC, joi, 6 iulie, la Centrul de agrement Tabăra Sulina, judeţul Tulcea.

„Dăm startul unui program la care ţin foarte mult, încă de când am început activitatea în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ‘Taberele ARC 2023’. Ne propunem să arătăm, şi în acest an, câtorva mii de tineri români, care trăiesc departe de ţară, cum este România autentică, să-i ţinem aproape de istoria, cultura şi obiceiurile noastre. Peste 5.000 de copii din diaspora şi comunităţile istorice vor păstra vie legătura cu ţara mamă şi vor duce cu ei amintiri din frumoasele noastre locuri. Voi fi alături de ei pe parcursul acestei veri şi sunt sigur că împreună vom învăţa unii de la alţii ce înseamnă să fii român şi ce ne leagă atât de mult dincolo de distanţe”, a afirmat Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, citat în comunicat.

Festivitatea de deschidere de la Sulina se va realiza şi în format video-conferinţă, conectând simultan toate celelalte cinci centre de agrement din ţară (Căprioara, judeţul Hunedoara, Codrii de Aramă, judeţul Botoşani, Oglinzi, judeţul Neamţ, Săcelu, judeţul Gorj, Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud), în care se află grupurile de participanţi la tabere, arată DRP, care adaugă că evenimentul va reuni reprezentanţi ai Parlamentului, ai Guvernului, misiunilor diplomatice ale României în străinătate, precum şi ai autorităţilor publice din România, iar copiii şi tinerii prezenţi în tabără vor încânta audienţa printr-un program artistic tradiţional.

„Un număr de 5.000 de elevi, studenţi şi tineri, din comunităţile istorice şi din diaspora, vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor şi voluntarilor care susţin consolidarea identităţii româneşti, prin aprofundarea cunoştinţelor de limba română. Totodată, elevi şi tineri din Republica Moldova au fost invitaţi să participe la Programul de Tabere ARC 2023″, se precizează în comunicat.

Conform sursei menţionate, taberele ARC au menirea să faciliteze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice şi tinerii din diaspora, prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, deosebit de importantă în promovarea imaginii României, şi prin ateliere de aprofundare a cunoştinţelor de cultură, istorie, geografie şi arte.

Programul de Tabere ARC, iniţiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, se desfăşoară în perioada 3 iulie – 28 august, în serii de câte şapte zile, organizate în şase centre de agrement din România, respectiv:

*Căprioara, judeţul Hunedoara, în perioada 3 iulie – 07 august;
*Codrii de Aramă, judeţul Botoşani, în perioadele 3 iulie – 31 iulie şi 14 august- 28 august;
*Oglinzi, judeţul Neamţ, în perioada 3 iulie – 21 august;
*Săcelu, judeţul Gorj, în perioada 3 iulie – 07 august;
*Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 3 iulie – 28 august;
*Sulina, judeţul Tulcea, în perioada 3 iulie – 28 august.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus