Ei s-au clasat pe locul al treilea pe echipe, au obținut locul I la categoria Cadett, locul al doilea la categoria Promo și locul al treilea la categoria Open.

Concursul internațional a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Chișineu Criș. Cupa CRISIUS a reunit la start 11 echipe, iar copiii de la Cercul de Karting Hunedoara s-au clasat pe locul al treilea. Premiul I la categoria Cadett a fost obținut de către Denis Ion, locul al doilea la categoria Promo – Alexandru Trandafir, și locul al treilea la categoria Open de către Vlad Bodor, profesor coordonator este Liliana Dugaciu.

Rezultatele sunt cu atât mai importante, cu cât copiii nu au unde să se antreneze, pentru că în Hunedoara nu mai există un spațiu amenajat pentru Karting. Unul dintre părinții acestor copii ne-a scris la redacție, precizând: „Copiii se antrenau pe un teren proprietate a Arcelor, în spatele Popicăriei, trei zile pe săptămână, între orele 16 – 18, dar nu mai sunt lăsați acolo pentru că vecinii s-au plâns că fac gălăgie prea mare. Adesea, mergem cu copiii pe banii noștri până la Sibiu, Alba sau Arad, unde există astfel de circuite. Am făcut o petiție către Primăria Hunedoara, care ne-a pasat la Inspectoratul Școlar. Am cerut un spațiu cu asfalt/beton, chiar și o parcare, unde să se antreneze măcar copiii începători. Nu mai vorbim de sponsorizări pentru echipament, deoarece motorsportul este un sport foarte costisitor. Și deplasările costă, și adesea se fac din banii noștri. Profesorul coordonator, doamna Liliana Dugaciu, face eforturi imense, uneori din buzunarul propriu, banii de la Inspectorat fiind adesea insuficienți”.

Din păcate, din aceste motive, copiii de la Cercul de Karting Hunedoara vor rata prima etapă a Campionatului Național de Karting Școlar ce debutează la sfârșitul acestei săptămâni la Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus