Biblioteca Județeană „Ovid Densuşianu” organizează în data de 22 aprilie o nouă întâlnire cu artistul și scriitorul Edy Moțățăianu care își va lansa recenta carte intitulată „Copiii Pământului”.

Lansarea are loc de Ziua Internațională a Pământului, în 22 aprilie, ora 11.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or

Autorul face un apel, prin  intermediul personajelor cărții, la o atitudine protectoare și prietenoasă față de natura înconjurătoare, față de planeta pe care trăim cu toții. Cartea este o continuare a aventurilor și pățaniilor lui Ionel Bocănel, în care se întâlnesc personajele binecunoscute de cei care au citit precedentele cărți și piese de teatru ale lui Edy Moțățăianu. Autorul oferă și o variantă dramatizată a povestirii „Copiii Pământului”, variantă care se pretează la o punere în scenă de către copii, sub îndrumarea profesorilor.

Personajele povestirii fac pledoarii explicite pentru păstrarea sănătății mediului, pentru o atitudine respectuoasă față de Pământ. Grija față de Natură este exprimată de Zâna Naturii, care spune: „Cu cât o vom murdări mai tare, cu atât (…) mai greu  se va putea curăța singură… Iar dacă Natura e murdară, nu mai e frumoasă și nici sănătoasă. 

Comunicat Biblioteca Judeţeană Ovid Densuşianu din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus