Este anchetă de proporţii, după ce un copil şi mama lui au fost depistaţi cu un nivel foarte mare de mercur în organism.

Cei doi locuiesc la etajul patru al blocului din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde în urmă cu o săptămână, a fost găsită o cantitate mare de mercur, în faa imobilului.

Una dintre femeile din acel imobil, a vrut să se asigure că micuţul este în afara oricărui pericol şi, chiar dacă nu prezenta simptome, la adus la Spitalul de Copii din Timişoara.

“Analizele de urină arată o concentraţie de mercur 10 ori mai mare decât normalul. I-am făcut analize şi mamei, iar rezultatele sunt la fel. Asta înseamnă intoxicare cronică. Eu nu am mai întâlnit un astfel de caz, de când sunt doctor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara, Mihai Gafencu.

Atât copilul cât şi mama lui au rămas internaţi în spital, unde li se administrează tratamente care să îi ajute să elimine mercurul din organism.

În paralel, medicii de la Timişoara au anunţat situaţia la DSP Caraş-Severin, urmând ca toţi locatarii blocului unde a fost descoperit mercurul, să fie supuşi unor analize.

sursa: sursadevest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus