El a fost ales senator din partea PSD

Cornel Cristian Resmeriță s-a născut în data de 26 ianuarie 1980, la Lupeni.

Este absolvent al Facultății de Fizică, din cadrul Universității de Vest Timișoara (anul 2002), al unui master în Fizica materialelor cristaline (2004), tot la UVT și este doctor în sociologie, la Universitatea din Oradea – la Facultatea de Științe Socio – Umane, titlu obținut în anul 2013.

Între 2004 și 2008 a fost consilier local la Lupeni.

Cornel Cristian Resmeriță a devenit deputat în anul 2008, în Colegiul nr. 4 Lupeni – Vulcan – Uricani. Și-a reînnoit mandatul în 2012. În 5 iunie 2016 a fost ales primar al municipiului Lupeni, stabilind o premieră în județul Hunedoara – a devenit primar succedându-l în funcție pe tatăl său, iar în decembrie 2016 a redevenit parlamentar, de această dată senator. Câteva luni mai târziu, mai exact în iunie 2017, fratele său devine primar al municipiului Lupeni.

Tocmai legăturile de rudenie i-au adus lui Cornel Cristian Resmeriță o sancțiune, pentru că și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012. A fost penalizat financiar, fără să-și piardă mandatul.

Acum a redevenit senator PSD. Dintre cei 9 actuali parlamentari ai județului.

Este președintele executiv al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus