Este posibil ca la propunerea DSP, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Hunedoara să decidă ca de zilele următoare masca să devină obligatorie în zonele deschise aglomerate

36 de cazuri au fost confirmate în ultimele ore în județ. Potrivit directorului DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, cazurile provin majoritar din Hunedoara, pentru că în acest oraș se testează cel mai mult, existând aparatul RT PCR, dar și din Hațeg și Deva. De la începutul perioadei de monitorizare, în județ au fost înregistrate 981 de cazuri. În prezent sunt active 236 de cazuri, 131 de persoane fiind internate în spial, iar alte 105 sunt la domiciliu. Până acum s-au vindecat 666 de persoane. Este posibil ca la propunerea DSP, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Hunedoara să decidă ca de zilele următoare masca să devină obligatorie în zonele deschise aglomerate.

Între cele 36 de cazuri se află și un angajat al Consiliului Județean Hunedoara.

„În cursul serii de joi, 30 iulie 2020, un angajat al Consiliului Județean Hunedoara a fost testat pozitiv COVID-19, după ce a prezentat simptome specifice.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a dispus de îndată sesizarea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, întocmirea listei cu persoanele cu care angajatul a intrat în contact direct și izolarea acestora la domiciliu până la finalizarea anchetei epidemiologice.

În același timp, Consiliul Județean Hunedoara a achiziționat în regim de urgență servicii de dezinfecție în imobilul în care se desfășoară activitatea, în toate spațiile de lucru, inclusiv cele folosite de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara.

Procedura va demara în cursul zilei de vineri, 31 iulie 2020.
De asemenea, a fost suspendat accesul persoanelor străine în incinta Consiliului Județean Hunedoara”, a anunțat Consiliul Județean Hunedoara.

3 răspunsuri

  1. Sigur, la Hunedoara se poate! Acolo le pasă de oameni. In Deva, că de obicei, nu…vrem să fie testați. Și toată administrația publică ar trebui testată! Ce înseamnă bătaia asta de joc?

  2. Autoritatea raporteaza 961 cazuri total, 35 cazuri nou confirmate si 272 cazuri active. De ce sunt cifre diferite ?

    • Monalise Hihn spune:

      Din simplul motiv că la DSP se actualizează imediat ce primesc rezultatele, în timp ce la București se prelucrează pe cele care ajung până la ora 10 zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus