Campionatul de fotbal al Italiei, întrerupt în data de 9 martie din cauza epidemiei de coronavirus, se va relua sâmbătă 20 iunie cu două meciuri restanţă, primul care se va disputa fiind cel dintre echipele Torino FC şi Parma, a anunţat Lega Serie A, citată de AFP.

Această reluare a sezonului pe 20 iunie a fost anunţată oficial încă de joi, fără alte precizări, de către ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora.

Luni, Liga italiană a publicat un calendar complet al finalului de sezon, cu cele 12 etape rămase de disputat, precum şi cu cele patru partide restanţă din cadrul etapei a 25-a.

Potrivit acestui calendar, cea de-a 38-a şi ultima etapă se va disputa duminică 2 august.

În weekend-ul 20-21 iunie, Liga a decis să programeze cele patru meciuri restanţă din etapa a 25-a, ceea ce va permite punerea tuturor celor 20 de echipe pe aceeaşi linie, cu acelaşi număr de meciuri disputate.

Prima întâlnire programată sâmbătă, 20 iunie, va fi aşadar Torino FC – Parma, de la 19:30 (20:30 ora României), urmată de Hellas Verona – Cagliari, la 21:45. Duminică, partida Atalanta Bergamo – Sassuolo se va disputa de la ora locală 19:30, iar meciul Inter Milano – Sampdoria Genova de la 21:45.

Etapa a 27-a din Serie A se va disputa imediat după aceea, cu meciuri programate de luni, 22 iunie, până miercuri, 24 iunie.

Pentru finalizarea sezonului, echipele italiene vor trebui să joace în mod constant la mijlocul săptămânii şi în weekend-uri, până la începutul lunii august urmând să se dispute 124 de meciuri în 44 de zile.

Programarea ultimelor meciuri rămase de jucat din Cupa Italiei nu a fost în schimb anunţată. Conform dorinţei ministrului Sporturilor, ultimele partide ar putea avea loc înainte de reluarea campionatului.

Semifinalele retur Napoli – Inter Milano şi Juventus – AC Milan, ar urma să se dispute pe 12/13 sau 13/14 iunie, în timp ce finala urmează să fie programată pe 17 iunie, la Roma.

Pentru acest final neobişnuit de campionat, Liga italiană a modificat orele de disputare a meciurilor, pentru a limita efectele căldurii. Majoritatea partidelor vor avea loc de la 19:30 sau 21:45. Doar 10 meciuri, majoritatea programate în nordul ţării, se vor disputa mai devreme, la 17:15.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus