Italia va demara în curând campania pentru administrarea celui de-al doilea booster contra COVID-19 tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, a precizat luni ministrul Sănătăţii, în urma recomandărilor formulate în acest sens de agenţiile sanitare ale Uniunii Europene, informează Reuters.

Recomandarea europeană a fost făcută luni în contextul unei noi creşteri a numărului de infectări şi de spitalizări pe teritoriul Europei şi se aşteaptă să faciliteze decizii la nivel naţional în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit în ultimele luni.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că guvernul a acordat deja undă verde celor 20 de administraţii regionale ale Italiei în vederea demarării campaniei pentru administrarea celui de-al doilea booster, după avizul obţinut din partea agenţiei naţionale pentru medicamente AIFA.

”Toate dovezile ştiinţifice… arată că doza suplimentară a unui booster poate proteja considerabil oamenii împotriva spitalizărilor, în special pe cei fragili şi vârstnici”, a declarat Speranza pentru postul public de televiziune Rai.

Italia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în iulie. Numărul zilnic al infectărilor a depăşit săptămâna trecută 100.000 pentru prima dată din februarie, iar internările în spitale par, de asemenea, să crească.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus