Ministerul de Finanțe a anunțat mai multe măsuri care vin în sprijinul contribuabililor, în perioada pandemiei cu Covid-19.

Astfel, Finanțele amână plata taxelor pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport de la data de 31 martie până la 30 iunie 2020.

Această decizie va urma să fie reglementată la prima ședință a Guvernului printr-o Ordonanță de Urgență.

Totodată, prevederile și bonificațiile se vor aplica pentru noul termen de 30 iunie. Astfel, cei care vor plăti integral impozitele pentru clădiri, terenuri sau mijloace de transport, vor beneficia de bonificațiile stabilite de consiliile locale.

Impozitul pe autoturism se achită pe perioada în care mașinile sunt înmatriculate sau înregistrate în România, inclusiv persoanele care au radiat o mașină în cursul anului fiscal precedent. Această taxă se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului (cmc), prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 cmc sau fracţiune din aceasta cu o sumă corespunzătoare din Codul fiscal și se achită la administrația locală de pe raza căreia îți are domiciliul/sediul proprietarul.

 

Impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 – 1,3% asupra valorii impozabile stabilite pentru cele nerezidențiale, și cu cota cuprinsă între 0,08% – 0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii, pentru cele rezidențiale.

Impozitul pe teren se stabilește prin mai multe criterii stabilite de autoritatea locală:

  • raportare la suprafața terenului,
  • rangul localității în care este amplasat,
  • zona
  • categoria de folosință.

Impozitul pe teren nu se plătește pe perioada în care nu se plătește taxa de teren, achitată de concesionari, locatari, titular ai unui drept de administrare sau folosință.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus