Craco, un oraş părăsit din Italia, este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase locuri din lume şi este folosit adesea ca locaţie de filmare pentru numeroase pelicule.

Oraşul medieval din sudul Italiei are o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri şi a fost construit pe dealuri, pentru ca locuitorii săi să poată supraveghea împrejurimile.

Numele oraşului este datat în 1060, atunci când teritoriul a intrat în posesia lui Arnaldo, Arhiepiscop de Tricario. Acesta a denumit zona „Graculum” (în latină ”micul câmp arat”), scrie Mediafax.

De-a lungul timpului, oraşul s-a dezvoltat, devenind un important centru militar şi având chiar o universitate. În 1656, o epidemie de ciumă a ucis sute de locuitori ai oraşului.

Între anii 1892 şi 1922, peste o mie de locuitori ai migrat în America de Nord din cauza condiţiilor agricole dificile. În 1963, Craco a început să fie evacuat din cauza unor alunecări de teren provocată de lucrări de infrastructură şi sisteme de irigaţii. Inundaţiile din 1972 au înrăutăţit situaţia, iar după un cutremur din 1980, oraşul a fost complet abandonat, scrie Mediafax.

DSC_7258-craco- Map Craco 1807 CracoevacuataCraco a fost descris ulterior ca fiind cel mai frumos oraş abandonat din lume.

Localitatea a devenit atracţie pentru producătorii de filme, printre peliculele filmate aici fiind ”Patimile lui Hristos” regizat de Mel Gibson sau ”Quantum of Solace” din seria James Bond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus