Tariful de distanță maximal unic, pentru serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi în municipiul Hunedoara, pe timp de zi, va fi de 2,90 lei/km, inclusiv TVA.

De asemenea, tariful de distanță pe timp de noapte nu va fi mai mic decât tariful de distanță pe timp de zi și nu poate fi mai mare cu mai mult de 50% față de tariful de distanță maximal unic pe timp de zi.

Consilierii locali din Hunedoara au aprobat astăzi creșterea acestui tarif de la 1,9 lei la 2,9 lei/km. Decizia vine după ce Camera Operatorilor de Taxi din România, Filiala Hunedoara, a depus o astfel de solicitare, semnată de doi operatori importați privind serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi din municipiul Hunedoara, respectiv societățile Mobil Taxi și Corvin Taxi, la Primărie.

În dezbaterea publică ce a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, taximetriștii din oraș au precizat că tariful va crește la 2,39 de lei/kilometru, respectiv 2,49 de lei, chiar dacă tariful maximal va fi votat la 2,9 lei/kilometru, inclusiv TVA. De altfel, tarifele pentru transportul public local de persoane în regim de taxi în municipiul Hunedoara nu a mai crescut de 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus