Deși majoararea salariului minim se va hotărâ la sfârșitul lunii Ludovic Orban spune că în cursul acestei săptămâni se va definitiva formula de calcul.

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și de indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, spune premierul pe Facebook.

Dacă afirmația se adeverește înseamnă că slariul minim va crește cu 150 de lei.

„O decizie va fi luată după consultarea partenerilor sociali și obiectivul Guvernului Ludovic Orban este ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie înaintat în dezbaterea Guvernului pentru a fi avizat și adoptat până la sfârșitul lunii noiembrie. Astfel încât companiile să aibă predictibilitate privind planurile de afaceri pentru anul viitor”, a explicat recent șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

 

„Cu siguranță. Vom lansa procedura de stabilire a creșterii salariului minim. Evident, în baza unei analize serioase, astfel încât propunerea de creștere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se bazeze pe realitatea din mediul privat. Și, în mod evident, în cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali. Va fi o creștere a salariului minim, lumea să stea liniștită”, a mai spus Orban.

Majorarea salarială pe care guvernul Dăncilă o propunea era de 182 de lei pentru cei cu studii medii iar pentru cei cu studii superioare ar fi fost de 270 de lei.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus