Primul tren din programul estival de transport, care circulă cu 160 km/h, a parcurs distanţa de 225 de kilometri dintre Bucureşti şi Constanţa într-o oră şi 55 de minute, record de viteză pentru transportul pe calea ferată în România.

Cel mai scurt timp în care a fost parcursă distanța București-Constanța a fost de 2 ore și 14 minute, înainte de 1989. Acum circulăm cu 160 km/h. Din punct de vedere al serviciului comercial de călători este o premieră absolută“, a spus Adrian Vlaicu, directorul operaţional al CFR Călători.

Prețurile biletelor rămân neschimbate, respectiv 62 de lei pentru un bilet la clasa a II-a București-Constanța sau retur și de 108,4 lei pentru un bilet dus și întors.

Cursele vor opera de două ori pe zi din București, cu plecare la orele 9.00, respectiv 16.00, și din Constanța cu plecare la orele 13.10, respectiv 19.20.

tren-mare1

Judeţul Hunedoara. Legături către mare

Hunedorenii care aleg să plece cu trenul estival direct de la Deva la Constanţa trebuie să ştie că plecarea este la ora 21.18 cu trenul Interregio 1822 şi vor ajunge pe litoral, în jurul orei 09.00 dimineaţa.

Cei care vor să plece la orele dimineţii, o pot face doar cu schimbare în Bucureşti. Trenul din Deva, Interregio 1824, pleacă la ora 07.00 dimineaţa şi ajunge la Bucureşti la ora 15.43. De acolo, devenii pot opta pentru trenul InterRegio apt să circule cu 160 de km pe oră, astfel că la ora 18.00 vor fi pe litoral.

tren-mare

În ceea ce priveşte locuitorii Văii Jiului, trenul direct de la Petroşani la Constanţa pleacă la ora 23.26 şi ajunge pe litoral în jurul orei 09.00 dimineaţa.

Cei care optează pentru deplasare la mare cu schimbare în Bucureşti, pot pleca cu acelaşi tren Interregio care trece prin Deva şi care pleacă din Petroşani spre Bucureşti la ora 09.25 dimineaţa.

Hunedorenii care optează pentru un  tren direct trebuie să ştie că vor face cu o oră şi jumătate mai mult până la mare decât dacă aleg varianta cu schimbare în Bucureşti.

2 răspunsuri

  1. tavidumulescu@yahoo.com' DELABĂŢĂLAR spune:

    Un lucru demn de apreciat.Problema este cât va rezista recordul?

  2. adrian.karacsony@yahoo.com' Adrian K. spune:

    Raspuns pentru “Delabatalar” : Pana se fura linia ferata :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus